Lõuna-Koreas suurenes teist korda positiivse Covid-19 tulemuse saanud patsientide arv

PM Tervis
Copy
Terveks kuulutatud patsiendid annavad positiivseid proove.
Terveks kuulutatud patsiendid annavad positiivseid proove. Foto: Shutterstock

Lõuna-Korea teatas reedel 91 varem terveks kuulutatud patsiendist, kes said uuesti positiivse Covid-19 tulemuse, vahendab Reuters.

Lõuna-Korea Haiguste Kontrolli ja Ennetamise Keskuse direktori Jeong Eun-kyeongi sõnul ei ole tegemist uuesti haigestunud patsientidega, vaid on tõenäoline, et patsiendid kuulutati enneaegselt terveks. 

Esmaspäeval teatas Lõuna-Korea 51 uuesti positiivse tulemuse saanud patsiendist ning eksperdid üritavad välja selgitada, mis seda trendi põhjustab. Teadlased loodavad, et trendi põhjuseks on asjaolu, et koroonaviirusest tervenemine on raske ja pikaajaline protsess, mille eri etappides võib viirus olla aktiivsem või passiivsem. See selgitaks ka vale-negatiivseid testitulemusi. 

Lõuna-Koreas on viirusest taastunud pea 7000 patsienti ning Guro Ülikooli teadlase Kim Woo-joo hinnangul on teist korda positiivse tulemuse saanud patsientide puhul võimalik, et esialgne test andis vale tulemuse. Selle põhjuseks võib olla testimisel tekkinud inimlikud vead või asjaolu, et viiruskolle on liikunud testimiskohast (ninaõõne tagumine osa) mujale ning testimisel saadud proov ei sisaldanud piisavalt viirusosakesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles