MTÜ Eluliin pakub tallinlastele psühholoogilist kriisinõustamist

PM Tervis
Copy
Spetsialistid pakuvad eriolukorra ajal kriisinõustamist.
Spetsialistid pakuvad eriolukorra ajal kriisinõustamist. Foto: Shutterstock

Tallinna psühholoogilise kriisiabi nõustamistelefon 631 4300 on avatud iga päev, ka laupäeval ja pühapäeval kella 9.00- 19.00 kuni riigis kehtestatud eriolukorra lõpuni. Nõustamine on konfidentsiaalne ja anonüümne ning nõustatakse nii eesti kui ka vene keeles.

Psühholoogid, psühhoterapeudid ja kriisinõustajad pakuvad eriolukorra ajal Tallinna elanikele kriisinõustamist nii akuutsete kriiside, elukriiside kui ka vaimse tervise seisundiga seotud probleemidega.

Tallinna abilinnapea Betina Beškina sõnul mõjutab praegune keeruline olukord kõiki, nii stabiilse sissetuleku kaotanud inimesi, eesliinitöötajaid kui ka isolatsioonis või kaugtöö tegijaid. «Ent me ei ole selles keerulises situatsioonis muredega üksi ja juhul, kui ei oska enam edasi minna, siis ulatavad abikäe oma ala spetsialistid,» ütles Beškina. «Oleme tänulikud MTÜ Eluliini nõustajatele, et nad pakuvad Tallinna elanikele kriisinõustamist nüüd ka nädalavahetustel.»

Kriisinõustamise eesmärk on pakkuda Tallinna linna elanikele lühiajalist psühholoogilist abi vaimse tervise ja töövõime säilitamiseks ning taastamiseks, igapäevaelu kriisidesse sattunutele ning õnnetus- või muude juhtumite läbi kannatanutele ja nende lähedastele.

MTÜ Eluliin juhatuse liige ja psühhoterapeut Eda Mölder meenutab siinkohal kümne aasta tagust majanduskriisi. «Inimesed pöördusid kriisnõustajate poole muredega, mis olid kuhjunud pikaajalistest toimetulekuraskustest tingituna ja hakkasid tugevalt mõjutama ka inimeste vaimset tervist,» rääkis Mölder. «Näeme sarnase olukorra kujunemist ka praegu, kus võivad alguse saada tõsised vaimse tervise probleemid nagu krooniline stress, agressiivsus, depressioon jne. Tööpuudus ja toimetulekuraskused toovad paraku kaasa halvenenud vaimse tervise seisundi ja nii muutub üha keerulisemaks ka igapäevaelu ülesandeid lahendada. Tekivad probleemid pereliikmetega – suhted partneri, vanemate ja laste vahel.»

Mölder julgustab kõiki linlasi, kes tunnevad praegusel keerulisel ajal hirmu, stressi, ärevust või soovivad mistahes psühholoogilist nõu, helistama kriisiabi nõustamistelefonile.

Tallinna linn toetab MTÜ Eluliin tegevust aastas 75 000 euroga. MTÜ Eluliin on pakkunud psühholoogilist kriisinõustamise teenust Tallinna linna elanikele alates 2001. aastast.

Tallinna meetmed koroonaviiruse tõkestamisel leiab Tallinna kodulehelt aadressil https://www.tallinn.ee/est/Koroona-tokestamine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles