Karmen Joller: inimesed, ärge kartke arsti juurde tulla (2)

PM Tervis
Copy
21.11.2018. Tallinn.
Perearst Karmen Joller.

Family doctor Karmen Joller.
FOTO: EERO VABAMÄGI/EESTI MEEDIA FOTO: Eero VabamÄgi
21.11.2018. Tallinn. Perearst Karmen Joller. Family doctor Karmen Joller. FOTO: EERO VABAMÄGI/EESTI MEEDIA FOTO: Eero VabamÄgi Foto: Eero Vabamägi

Viimase kuu jooksul on tõstatunud meditsiiniringkondades probleem, et raskete tervisemuredega patsientide arv on oluliselt langenud. Perearst Karmen Joller julgustab sotsiaalmeedia postituses terviseprobleemide korral eriolukorras julgesti arsti poole pöörduma. 

Joller kirjutab: «Inimesed – ärge kartke arsti juurde tulla!

Kui on tervisemure, helistage oma perearstikeskusse ja arutage, mida on võimalik teie aitamiseks teha.

Ka haiglates peaks plaaniline ravi kasvõi teatud määral jätkuma – loodan, et nii haiglajuhid kui kriisijuhid on sellele mõelnud.

Praegu valitseb nii perearstikeskustes kui paljudes haiglakoridorides tühjus – kui patsiente kasvõi väheses koguses vastu võetakse ja seejuures järgitakse infektsioonikontrolli reegleid, võidavad sellest kõik.»

Ida-Tallinna keskhaigla südamekeskuse juhataja dr Tiina Uuetoa ütles eelmisel nädalal, et Covid-19 epideemia ajal on Euroopas infarktikaebustega haigete hospitaliseerimiste sagedus drastiliselt langenud – umbes 75 protsenti. «Südamehaiged ei ole «kadunud», sest südamehaigused ei ole kadunud! Uperpallitanud infarktihaigete arv näitab, et meie patsiendid ei pöördu haiglatesse, nad püsivad kodus viimse hetkeni ja ilma elutähtsalt vajaliku ravita, sest ühiskondlik sõnum kodus püsida on nii intensiivne ja domineeriv,» selgitas Uuetoa. 

Arst pani südamele, et infarktikaebustega patsient peab kutsuma kiirabi ja mitte ootama kodus asjatus lootuses, et äge südamehaigus ise üle läheb. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles