Terviseamet hoiatab pettuse eest

PM Tervis
Copy
Kaugvastuvõtud meeldivad nii arstidele kui patsientidele.
Kaugvastuvõtud meeldivad nii arstidele kui patsientidele. Foto: Shutterstock

Terviseamet hoiatab, et nende nimel tehakse inimestele telefoni teel libapakkumisi ja pakutakse tasulist sõeluuringut. Terviseamet ei müü kunagi midagi telefoni teel ja soovitab sellised kõned jätta tähelepanuta.

Terviseametini jõudis info murelikult inimeselt, kellele helistati väidetavalt terviseametist ja pakuti 37 eurot maksvat sõeluuringu testi, mis lubati soovijale koju saata.

Tegemist on pettusega, millega terviseamet kuidagi seotud ei ole. «Terviseamet ei tee kunagi telefoni teel pakkumisi ja seega tasub selliseid kõnesid ignoreerida,» rõhutab ameti põhja regiooni nõunik Mihkel Näks.

Närviline aeg on soodus petturitele, kes kasutavad ära inimeste muret nii enda kui ka lähedaste tervise pärast. Seega tasub igasugustesse pakkumistesse suhtuda kriitiliselt.

Ühtlasi tuletab amet meelde, et veel ei ole olemas ühegi usaldusväärset kodust testi Covid-19 tuvastamiseks. Eestis on viirushaiguse Covid-19 tuvastamise võimekus  terviseameti, Tartu Ülikooli kliinikumi, Synlabi, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Viru keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla, Ida-Tallinna keskhaigla, Pärnu haigla ja Kuressaare haigla laboritel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles