SARS-COV2 koroonaviirusest paranenud vabatahtlikke kutsutakse doonoriks, et arendada teste ja ravi (4)

PM Tervis
Copy
Covid-19 läbi põdenuid oodatakse doonoriteks.
Covid-19 läbi põdenuid oodatakse doonoriteks. Foto: Shutterstock

Icosagen alustab koostöös Tartu Ülikooli, SA TÜ Kliinikumi, SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH), OÜ SYNLABi ja Qvalitas Arstikeskusega koroonaviiruse immunoloogiliste seroloogiliste testide väljatöötamist, millega on võimalik määrata viirust põdenud ning potentsiaalselt viirusega kokkupuudet omanud isikute (sealhulgas eesliinitöötajate) COVID-19 viirusvastast immuunsust.

Uuring on kaheetapiline: esimeses etapis kogutakse haigusest paranenud patsientide proove ja järgmises etapis tervishoiutöötajate kliinilisi proove. Verd kasutatakse diagnostiliste ELISA-põhiste testide arendamiseks ja kliiniliseks valideerimiseks. Lisaks sellele isoleeritakse B lümfotsüütidest SARS-CoV2 vastased potentsiaalse raviomadustega antikehad, mida saab arendada viirusvastaseks bioloogiliseks ravimiks.

Doonorite abi kiirendaks seroloogiliste ELISA testide Eesti turule jõudmist oluliselt ja võimaldaks meil kiiremini väljuda pandeemiast ning naasta tavapärase elu juurde. Tartu Ülikooli eetikakomitee kooskõlastusel kogutakse SARS-COV2 viirusega diagnoositud ja terveks tunnistatud patsientide proove. Käesolevaks uurimistööks palub Icosagen viirusest paranenud vabatahtlikke annetama kuni 34 ml veeniverd ja nina-neelu kaabet. Proove kogutakse Tallinnas ja Tartus.

Aja broneerimiseks palume võtta ühendust tööpäeviti 9.00-16.00:

Qvalitas Arstikeskus

NUMBER: +372 5887 4933

EMAIL: kliinilineuuring@qvalitas.ee

Täpsem info uuringu kohta ning konsultatsioon:

Dr Anu Planken

NUMBER: 737 7078

EMAIL: anu.planken@icosagen.ee

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles