Eriolukorra lõppedes ravijärjekorrad ajutiselt pikenevad (5)

PM Tervis
Copy
Arsti vastuvõtu ootejärjekord. Pilt on illustratiivne.
Arsti vastuvõtu ootejärjekord. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Eriolukorra lõppedes ravijärjekorrad kindlasti ajutiselt pikenevad, sest tagantjärele tuleb ära teha vastuvõtud, uuringud ja protseduurid, mida oli võimalik mõneks ajaks edasi lükata, rääkis Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Imbi Moks.

Põhja-Eesti regionaalhaigla andis eelmisel nädalal teada, et sõltumata eriolukorrast käib regionaalhaiglas ka plaaniline ja Covid-19st sõltumatu ravitöö. Ravitöö maht ei olnud märtsis drastiliselt väiksem varasematest aastatest, vahendab Med24.

«Meie arstid võtsid personaalselt ühendust oma patsientidega ja selgitasid välja, kas eriolukorra ajal vajab patsient haiglaravi, arsti kohapealset vastuvõttu, kaugvastuvõttu või saab tema ravi lükata edasi näiteks maikuusse, mil eriolukord peaks loodetavasti läbi olema,» lausus regionaalhaigla ravitöö direktor Helis Pokker.

Lääne-Tallinna keskhaiglas antakse praegu vältimatut abi erakorraliste terviseprobleemide korral. «Millal taastub tavapärane töörütm ja millises järjekorras, ei ole praegu võimalik öelda,» lausus Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Imbi Moks. «Eriolukorra lõppedes ravijärjekorrad kindlasti ajutiselt pikenevad, sest tagantjärele tuleb ära teha vastuvõtud, uuringud ja protseduurid, mida oli võimalik mõneks ajaks edasi lükata,» ütles Moks.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles