Gripi tõttu on sel haigushooajal haiglaravi vajanud 573 patsienti

PM Tervis
Copy
Gripp, haigus, ravimid.
Gripp, haigus, ravimid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Üldjoontes võib öelda, et järsk, 46 protsendine langus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumises on märk gripihooaja taandumisest,» ütles terviseameti gripikeskuse peaspetsialisti Olga Sadikova. «Oleme jõudmas tavapärasele hooajavälisele tasemele.»

Ajavahemikul 6.–12. aprillini pöördus Eestis arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 3358 inimest, haigestunutest viiendik olid lapsed. 

Ka grippi haigestumus on viimastel nädalatel olnud jätkuvalt langustrendis. «Kuigi üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte veel siin-seal Eestis tuleb ette, võib üldist grippi haigestumuse intensiivsust hinnata madalaks,» ütles Olga Sadikova. Võrreldes eelmise nädalaga tuli grippi haigestumist ette koguni 89 protsendi võrra vähem, kusjuures laboratoorselt ühtegi gripijuhtu ei kinnitatud.

Gripilaadsed nakkused taanduvad visalt

Kuigi gripi ja gripilaadsete nakkuste sihtuuringu andmete põhjal on grippi haigestumuse intensiivsus madal, ei ole gripitaolistesse nakkustesse haigestumine veel jõudnud foonnäitaja tasemele. Sadikova sõnul ei ole kahjuks võimalik määrata, milline konkreetne patogeen tingib haigestumuse püsimise, kuna laboratoorseid uuringuid on viimastel nädalatel tehtud tavalisest palju vähem. Eeskätt tuleneb see asjaolust, et koroonaepideemia tõttu pöörduvad inimesed arstile pigem telefoni või e-maili teel. Seetõttu ei pruugi laboristatistika peegeldada tegelikku haigestumiste hulka.

Tervise- ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) andmetel on alates hooaja algusest gripi tõttu haiglaravi vajanud 573 patsienti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles