VIDEO ⟩ Materjaliteadlane Marek Strandberg õpetab, kuidas valmistada kodus tõhus kaitsemask (1)

PM Tervis
Copy
Marek Strandberg õpetab, kuidas valmistada maski.
Marek Strandberg õpetab, kuidas valmistada maski. Foto: Erakogu

Kodustes tingimustes on võimalik ise kerge vaevaga teha toimiv mask, mis vähendab piisknakkuse tõenäosust. Marek Strandberg demonstreerib videos, kuidas meisterdada tehnoloogiliselt toimiv kolmekihiline mask mõne minutiga.

Marek Strandberg õpetab videos kahe maski tegemist. Esimese jaoks on vajalik lisaks katteloorile torusall vm puuvillane materjal. Teise maski tegemiseks on vaja paberkäterätt, maalriteip, aiatraat, kummid, klammerdaja.

Miks kanda maski? «Küsimus on ettevaatus-põhimõttes. Kui me teame lihtsat tõde, et nakkus levib piiskade kaudu, siis on loomulik, et ka isetehtud barjäär on kaitse. Sõltumata sellest, kas selle kohta on tänaseks tehtud teadust või mitte. Küsimus on terves mõistuses,» räägib Strandberg. «Maski kasutamine tekitab distantsi ja seepärast tuleb täna maske kasutada.»

Strandberg toonitab, et maske tuleb kasutada õigesti ning mitte saada sealt lisanakkust! Isetehtud maskide kodus desinfitseerimist ta ei soovita, kuna see tegevus nõuab vilumust ja väga suurt täpsust. Mõistagi saab torusalli kuuma seebiveega ära pesta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles