Antikehade testidest selgus, et koroonaviirusesse nakatunute hulk on arvatust suurem ning suremus väiksem (1)

PM Tervis
Copy
Viiruse levik on arvatust suurem.
Viiruse levik on arvatust suurem. Foto: Shutterstock

Lõuna-California ülikooli ja Los Angelese terviseameti koostöös valminud uuringust on selgunud, et koroonaviirusse nakatunute arv on arvatust oluliselt suurem, vahendab Neuroscience News.

Selleks, et saada ülevaade koroonaviiruse tegelikust levikust, korraldavad teadlased mitu antikehade määramise massitestimist. Esimese testimise tulemusel on selgunud, et 4,1 protsendil Los Angelese maakonna elanikkonnast on koroonaviiruse antikehad. See tähendab, et umbes 221 000–442 000 inimest on viirusega kokku puutunud. 

Seni on Los Angelese maakonnas kinnitatud juhtumeid 7994, kuid antikehade testidest on selgunud, et tegelik arv on kuni 55 korda suurem. Nakatunute tegelik hulk pole olnud teada, sest testitud on vaid neid inimesi, kellel esinesid koroonaviiruse sümptomid. Tulemuste põhjal tuleb teadlastel ümber hinnata viiruse levikuga seotud prognoosid. Teadlased rõhutavad, et tegemist on esialgsete tulemustega, mis vajavad edasist uurimist ja analüüsimist. 

Teadlased järeldasid, et inimesed levitavad viirust märksa rohkem, kui arvati, ning riskirühmade haigestumise risk võib olla suurem. Positiivne on aga see, et suur hulk inimesi põeb haiguse läbi sümptomiteta, mis tähendab, et Covid-19 suremus on arvatust väiksem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles