Loe, millistes riikides väljastatakse Covid-19 immuunsustõendeid või kehtivad soopõhised liikumispiirangud

PM Tervis
Copy
Riigid on kehtestanud eriolukorraga toime tulekuks erinevad reeglid.
Riigid on kehtestanud eriolukorraga toime tulekuks erinevad reeglid. Foto: Shutterstock

Koroonaviiruse epideemia tõttu on mitmed riigid võtnud kasutusele eriolukorra meetmed, et viiruse levikut tõkestada. CNN reastas riikide silmapaistvamad meetmed.

Näiteks Taanis tohivad alla 12-aastased õpilased taas koolis käia, aga klassid on väiksemad ning klassiruumis asetsevatel laudadel peab olema vähemalt kaks meetrit vahet. Samuti tuleb lastel regulaarselt käsi pesta ning veeta võimalikult palju aega õues. Ühiskasutatavaid pindu puhastatakse kaks korda päevas. 

Tšiili väljastab oma kodanikele digitaalseid immuunsuskaarte, et eristada inimesi, kes on Covid-19 läbi põdenud ning tohivad 14-päevase karantiiniperioodi järel taas tavapärast elu jätkata. Suurbritannia kaalub samuti immuunsuse tõendi väljastamist, et need inimesed, kellel on viiruse vastu antikehad, saaksid jätkata tööl või koolis käimist. 

Türgis kehtestatud reeglite järgi kehtib 31 provintsis nädalavahetuseti 48-tunnine liikumiskeeld. Nädala jooksul kehtib keeld vaid alla 20-aastastele ning üle 65-aastastele ning ülejäänud inimesed tohivad vabalt ringi liikuda. Rootsis soovitatakse samuti üle 70-aastastel kodudes püsida ning Suurbritannia kaalub 20–30-aastaste puhul piirangute leevendamist. 

Peruu president Martin Vizcarra teatas 2. aprillil, et kehtima hakkavad soopõhised liikumisreeglid. Esmaspäeviti, kolmapäeviti ning reedeti tohivad väljas käia ainult mehed, teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti ainult naised. Sarnased soopõhised reeglid on kehtestatud Panamas ja Bogotas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles