Teadlased leidsid, et võimalik Covid-19 ravim hoopis suurendab suremust (3)

PM Tervis
Copy
Eksperimentaalne ravim annab lootusekiire.
Eksperimentaalne ravim annab lootusekiire. Foto: Shutterstock

Ameerika Ühendriikide teadlased leidsid, hüdroksüklorokviin, mida on mõnes haiglas võimaliku koroonaviiruse ravimina kasutatud, ei pruugi olla tõhus ning ravimit saanud patsientide hulgas on rohkem surmajuhtumeid, vahendab CNN.

Teisipäeval avaldatud uuringus osales 368 patsienti, kellest 97 võtsid hüdroksüklorokviini ning 158 ravimit ei võtnud. Selgus, et ravimit võtnud patsientide suremuse protsent oli 27,8, teistel 11,4. Uuringus selgitati välja, kas hüdroksüklorokviini või hüdroksüklorokviini ja asitromütsiini kombinatsiooniga ravitud patsientidel oli suurema tõenäosusega vaja hingamisaparaati.

Teadlaste hinnangul ei mõjutanud ravim ega ravimi kombinatsioon kuidagi seda, kas patsient vajab hingamisaparaati või mitte. Prantsusmaal korraldatud sarnasest uuringust selgus samuti, et hüdroksüklorokviini saanud patsientide ja teiste patsientide tervislik seisund ei erinenud. Samuti leiti, et asitromütsiini ja hüdroksüklorokviini korraga tarbinud patsientidel esines südame rütmihäireid, mille tõttu tuli ravi peatada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles