Kas selleks hooajaks on gripp seljatatud?

PM Tervis
Copy
Uus koroonaviirus on nakkavam kui gripp ning seepärast on oluline kaitsta ennast ja teisi.
Uus koroonaviirus on nakkavam kui gripp ning seepärast on oluline kaitsta ennast ja teisi. Foto: Remo Tõnismäe

Terviseamet hindab grippi haigestumuse intensiivsust praegu Eestis madalaks. Ühtegi gripijuhtu eelmisel nädalal laboratoorselt ei kinnitatud.

Aprilli kolmandal nädalal (13.-20.04) pöördus arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 3430 inimest, haigestunutest 21 protsenti olid lapsed. 

Grippi haigestumus on langustrendis, haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse püsib stabiilsena. Siiski ei ole gripitaolistesse nakkustesse haigestumine jõudnud veel hooajavälisele tavatasemele. Terviseamet märgib, et kahjuks ei ole võimalik määrata, millise konkreetse patogeeniga võib see olla seotud, kuna laboratoorseid uuringuid on tehtud vähe.

Tervise- ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) andmetel on Eestis hooaja algusest alates hospitaliseeritud hooajagripi tõttu 575 patsienti. Kuue haigla andmete põhjal hooajal vältel gripi tõttu intensiivraviosakonda sattunud 21 inimest, neist on gripi tõttu surnud 12 inimest vanuses üheksa kuud kuni 85 aastat: kõik nad kuulusid riskirühmadesse.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles