New Yorgis võib olla 14 protsenti elanikkonnast koroonaviirusesse nakatunud

PM Tervis
Copy
New Yorgi nakatunute hulk on arvatust suurem.
New Yorgi nakatunute hulk on arvatust suurem. Foto: Shutterstock

Uue uuringu käigus tuvastati New Yorgis koroonaviiruse antikehad 14 protsendil testitud inimestest. Osariigi kuberneri Andrew Cuomo sõnul võib seal koroonaviirusesse nakatunuid olla ligi 2,7 miljonit, vahendab Reuters.

Antikehade määramise testimise käigus leiti, et 14 protsendil testitud inimestel on organismis koroonaviiruse antikehad. Surmajuhtumite protsent on osariigis 0,5. Cuomo sõnul tuleb andmete puhul arvestada, et testiti vaid 3000 inimest ning ulatuslikuma statistika jaoks tuleb testimist jätkata. Samuti ei arvestatud surmajuhtumite protsendi arvutamisel sisse inimesi, kes surid enne arsti juurde jõudmist või diagnoosi saamist. 

Uuringusse kaasati inimesi, kes käisid regulaarselt poes ja tänaval jalutamas, mitte ainuüksi klienditeenindajaid või transporditöölisi, kes puutuvad võimalike nakatunutega keskmisest rohkem kokku. Neljapäevase seisuga oli New Yorgis 263 460 nakatunut ning surmajuhtumite arv 15 740.

Cuomo sõnul jätkatakse inimeste testimist, sealhulgas teiste etniliste gruppide seas, et välja selgitada viiruse leviku ulatus. Seni on kindlaks tehtud, et mustanahaliste ja teiste etniliste gruppide seas on nakatumiste hulk suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles