Ida-Tallinna keskhaigla alustab plaanilise raviga, kuid eelnevalt tuleb läbida kontrollpunkt

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Ida-Tallinna Keskhaigla erakorralise meditsiini osakond.
Ida-Tallinna Keskhaigla erakorralise meditsiini osakond. Foto: Mihkel Maripuu

Ida-Tallinna keskhaigla avab homme plaanilise ravi. Haiglasse pääsemiseks peavad patsiendid enne vastuvõttu läbima õuel asuva kontrollpunkti, kus uuritakse inimeste tervislikku seisundit ja antakse mask.

Infektsioonikontrolli osakonna arst dr Aino Rõõm ütleb, et säärane korraldus on vajalik viiruse leviku riski maandamiseks. «Kontrollpunkti eesmärk on välja selgitada, et patsiendil ei ole ägeda respiratoorse viiruse tunnuseid ega palavikku. Lisaks küsitletakse ka perekonnaliikmete tervise kohta. Kui kõik on hästi, saab inimene kirurgilise maski ja minna vastuvõtule,» ütles dr Rõõm. 

Ka on vajalik negatiivne koroonaviiruse test. «Patsiendid, kes tulevad plaanilises korras haiglaravile, peavad enne ravile saabumist olema testitud viiruse osas. Testi saab teha haiglas 24–48 tundi enne ravile saabumist,» lisas Rõõm. Tema sõnul võib testi teha ka  perearsti kaudu, kuid see peab olema tehtud viimase kahe ööpäeva jooksul.

Haigla võtab protseduuridele kutsutavate patsientidega ise ühendust telefonikõne või SMSi teel kaks päeva enne vastuvõtuaega. Kui ühendust pole võetud, tuleks sellest teada anda klienditeenindusele telefonil 666 1900. Patsientidel palutakse kohale tulla täpselt 20 minutit enne vastuvõtuaega ning järgida kõiki eriolukorra reegleid.

;

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles