Kuidas tulevad koroonaviirusega toime vastsündinud?

PM Tervis
Copy
Vastsündinutel esineb vähem komplikatsioone.
Vastsündinutel esineb vähem komplikatsioone. Foto: Shutterstock

Haiguste Ennetamise ja Tõrje Keskuse (CDC) andmetel moodustavad alla üheaastased lapsed 15 protsenti Covid-19 diagnoosiga lastest. Erakorralist ravi vajavad üldjuhul kroonilise haiguse diagnoosiga beebid, kuid teadlased on leidnud, et terved lapsed põevad koroonaviiruse läbi väheste sümptomitega, vahendab Medical Daily.

Esialgsete andmete põhjal on kindlaks tehtud, et Covid-19 diagnoosiga lastel ei esine raskemal kujul tavapäraseid koroonaviiruse sümptomeid, nagu palavik ja köha. Sellest hoolimata soovitab CDC koroonaviirust põdevaid lapsi põhjalikumalt uurida, eriti varasema terviserikke või kroonilise haiguse korral. 

Hiina teadlased analüüsisid 2135 nakatunud last ning leidsid, et vastsündinutel on risk koroonaviirusse nakatuda, kuid nakatumise korral esineb neil vähem sümptomeid ning viiruse kulg on kergem.

JAMA lehel avaldatud uuringus vaadeldi üheksa Covid-19 tõttu haiglasse sattunud vastsündinu tervist ning kahel neist tuvastati Covid-19. Vastsündinutel esines kergemaid hingamisteede sümptomeid ja väike palavik. Ühel neist ei esinenud mingeid sümptomeid ning mitte ühelgi vastsündinul ei tekkinud komplikatsioone, hingamisraskusi ega vajadust hingamisaparaadi järele. Pea kõik vastsündinud said viiruse nakatunud pereliikmelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles