Eksperdid soovitavad jätta eriolukorra meetmed paika vähemalt suveni

PM Tervis
Copy
Eriolukorra reeglid peaksid kehtima ka suvel.
Eriolukorra reeglid peaksid kehtima ka suvel. Foto: Shutterstock

Uuest teadusuuringust on selgunud, et eriolukorra reeglid peaksid jääma paika vähemalt suveni, vahendab Neuroscience News.

Notre Dame’i Ülikooli teadlaste uuringust on selgunud, et eriolukorra reeglite enneaegne leevendamine võib tuua kaasa uue haiguspuhangu, mis tähendaks eriolukorra pikenemist määramata ajaks. 

«Uuringu tulemused viitavad sellele, et praegused piirangud on olnud tõhusad, kuid et need peaksid jääma paika vähemalt suve alguseni,» selgitas nakkushaiguste spetsialist Alex Perkins. «Normaalne olukord taastub alles siis, kui valmis on kõigile kättesaadav vaktsiin,» lisas Perkins. 

Uuringu eesmärk oli selgitada välja, kuidas ja milliste meetmetega on võimalik koroonaviiruse levikut takistada. Samuti analüüsiti võimalikku reeglite leevendamist ning selle mõju viiruse levikule. Tänu piirangutele on COVID-19 nakatunute arv hakanud mitmes riigis taanduma, kuid oht pole sugugi möödas. Seni tuleb jätkata testimist, vähendada inimeste vahelist kontakti ning järgida kõiki hügieeninõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles