Teadlased selgitavad, millal on oodata järgmist haiguspuhangut

PM Tervis
Copy
Tõenäoliselt on oodata järgmisi haiguspuhanguid.
Tõenäoliselt on oodata järgmisi haiguspuhanguid. Foto: Shutterstock

Mitu Euroopa riiki on alustanud Covid-19 eriolukorra piirangute leevendamist, kuid teadlased muretsevad, et sellele järgneb uus haiguspuhang, vahendab The Local.

Itaalia ja Hispaania andsid inimestele loa õues trenni teha ning Prantsusmaa tühistab osa liikumispiiranguid 11. mail. Kui see toob kaasa nakatumiste arvu suurenemise, tuleb piiranguid uuesti karmistada ning alustada otsast peale. 

Karantiin ja kontaktivaba suhtlus on aidanud Covid-19 juhtumeid kontrolli all hoida, kuid see tähendab ka seda, et väga väikesel protsendil ühiskonnast on tekkinud viiruse vastu immuunsus, sest kokkupuude on olnud minimaalne. Prantsusmaa teadlaste hinnangul on viirusega kokku puutunud vaid kuus protsenti rahvastikust. 

Teadlaste sõnul ei taastu olukord täielikult enne, kui teadlased jõuavad välja töötada toimiva vaktsiini, mis on kõikides riikides kättesaadav. Seda, kas Euroopa riike tabab uus viiruspuhang, on võimalik öelda mitme nädala pärast. Järgmist viiruspuhangut ennustatakse esialgsete andmete põhjal augusti lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles