Uus kaitsevahend: koroonaskafander puhastab kandja õhu (2)

PM Tervis
Copy
Kas selline näeb välja meie tulevik?
Kas selline näeb välja meie tulevik? Foto: COVER Images/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kuna kõik maailma riigid võitlevad Covid-19 pandeemiaga, on Torontos asuv VYZR Technologies välja töötanud uuendusliku kaitsevahendi, mis filtreerib nii sisse- kui väljahingatavat õhku.

Teadusringkondades käivad arutelud, kas koroonaviirus kandub edasi ainult suurte piiskadega või ka õhus lenduvate imepeenete aerosoolide abil. «Kuni teaduslik konsensus kristalliseerub, on vaja isiklikke kaitsevahendeid, mis võivad tõhusalt takistada koroonaviiruse levikut õhus,» põhjendas VYZR Technologies kaasasutaja Al-Qaysi kosmosekuue laadse seadeldise loomist.

BioVYZR 1.0 seadeldis kaitseb kandjat iga külje pealt ja selle «vaateaken» ei muutu uduseks. Selle õhupuhastussüsteem kasutab mootoriga töötavat ventilaatorit, et pumbata välisõhk läbi kahe N95 filtri. Samuti filtreerib see väljuvat õhku tagamaks, et BioVYZRi alt ei pääse valla välja hingatud patogeene.

BioVYZR kandmine tagab muu hulgas, et kandja ei puuduta tahtmatult nägu ja viirus ei levi seega limaskestade kaudu organismi.

Seadeldis hakkab eelduste kohaselt maksma ligikaudu 180 dollarit.

Skafandrit meenutav kaitsevahend filtreerib ka kandja poolt välja hingatud õhu.
Skafandrit meenutav kaitsevahend filtreerib ka kandja poolt välja hingatud õhu. Foto: COVER Images/ZUMAPRESS.com/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles