Covid-19 patsientide veres leiduvate antikehade hulk on väga erinev (1)

PM Tervis
Copy
Patsientidel esineb erinevas koguses antikehasid.
Patsientidel esineb erinevas koguses antikehasid. Foto: Shutterstock

Teadlased tegid kindlaks, et enamikul koroonaviiruse läbipõdenud patsientidel leidub veres erineval hulgal viiruse antikehasid ja T-rakke, vahendab Neuroscience News.

Teadlased ei ole kindlad, miks inimeste immuunsüsteemid erinevalt reageerivad ning millest sõltub veres leiduvate antikehade hulk. Arvatakse, et viirusosakeste hulk, mikrobioom ja füüsiline seisund võivad mõjutada seda, kui suures koguses antikehasid inimesel tekib. 

Samuti pole selge, kas antikehad kaitsevad pikema aja vältel inimest uuesti koroonaviirusesse nakatumise eest. Uuringust on selgunud, et nii B-rakud kui T-rakud reageerivad rünnakutele ning üritavad organismi Covid-19 eest kaitsta. Uuringu tulemusi saab kasutada edasiste teadusuuringute läbiviimisel ning vaktsiini arendamisel. 

Uuringus vaadeldi 14 Covid-19 patsiendi tervist, kellest kaheksa olid vahetult haiglast pääsenud ning kuus kaks nädalat varem haiglast välja kirjutatud. Osalejatelt võeti vereproovid, et uurida kõige levinumate antikehade ehk immunoglobuliin M ja G hulka, mis peaks infektsiooni tekkel esimesena suurenema. 

Nii vahetult kui kaks nädalat varem haiglast pääsenud patsientide veres leidus suures koguses antikehi, mis seovad endaga SARS-CoV-2 ning takistavad viirusosakestel rakkudesse jõudmist. Teadlaste sõnul kinnitavad uuringu tulemused Covid-19 antikehade teket ning ka seda, et kaitse püsib vähemalt kaks nädalat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles