Teadlased tuvastasid uue viisi, kuidas koroonaviirus inimorganismi tungib (2)

PM Tervis
Copy
Viirus võib organismi pääseda silmade kaudu.
Viirus võib organismi pääseda silmade kaudu. Foto: Shutterstock

Teadlased tegid kindlaks, et SARSist ja gripist nakkavam koroonaviirus võib organismi pääseda silmade kaudu, vahendab Fox News.

SARS-CoV-2 suudab läbida silmade kaitsekihi pea 100 korda suurema tõenäosusega kui SARS. Viirusosakesed suutsid silmade kaudu organismi siseneda 80–100 korda suurema tõenäosusega kui teised viirused.

Hong Kongi ülikooli teadlaste uuringust on selgunud, et võrreldes teiste nakkavate viirustega, suudab koroonaviirus tõhusamalt inimorganismi tungida nii ülemiste hingamisteede limaskesta kui silmade kaudu. Uuringu tulemused avaldati väljaandes The Lancet Respiratory Medicine. 

Teadlaste sõnul võib see olla üks põhjustest, miks on maailmas nii palju koroonaviirusse nakatunuid. SARSi nakatunuid oli aastatel 2001–2003 maailmas veidi üle 8000, Covid-19 nakatunuid on praeguseks ligi neli miljonit. Teadlased soovitavad uuringu tulemuste põhjal erinevatele töötajatele hankida kaitsevisiirid, mis lisaks ninale ja suule kaitseksid ka silmi. Samuti tuleb vältida silmade piirkonna puudutamist ning pesta sageli käsi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles