Sünnituse vastu võtnud turvatöötaja: igaüks oleks sama teinud

PM Tervis
Copy
Pildil turvamehe abil ilmale tulnud beebi ja tema ema.
Pildil turvamehe abil ilmale tulnud beebi ja tema ema. Foto: Kuvatõmmis videost

Kiire mõtlemisega turvatöötaja aitas ilmale tuua lapse, kes ei olnud valmis enam sekunditki ootama ja sündis haigla sissepääsu ees.

Floridas asuva Tampa üldhaigla turvamees Philip Kalil oli 25. aprillil parasjagu tööpostil, kui sissepääsu ees peatunud autost jooksis välja mees, kes kutsus abi, kirjutab FOX13 Tampa.

«Ta ütles: «Hei, aita mu naist, ta sünnitab!»,» rääkis Kalil väljaandele ja lisas: «Ma vastasin seepeale, et lasen talle ratastooli tuua, kuid ta keeldus ja ütles, et laps juba tuleb.» Kalil kutsus raadio teel abi ja tõttas siis appi 27-aastasele Vienna Garnettile, kellel oli turvatöötaja saabudes lapse pea juba kätevahel.

«Ma ütlesin [Viennale], et ta suruks. Ta suruski ja laps tuli välja,» rääkis Kalil. Kummaline vaikus andis aga talle ja Garnettile märku, et midagi on valesti.

«Ma mõtlesin, et see nüüd küll õige ei saa olla,» meenutas Kalil. «Kui ema märkis, et lapsel on nabanöör kaela ümber, siis mõistsin seda isegi ja palusin tal mitte muretseda,» lisas ta. Kui nabanöör oli kaela ümbert eemaldatud, andis lapse nutt märku, et kõik on korras.

Haigla sissepääsu ees sündinud tüdruk sai nimeks Zariah. Tegemist on Vienna ja tema abikaasa Andre neljanda lapsega.

«Usun, et igaüks oleks antud olukorras sama teinud,» ütles Kalil. «See oli lihtsalt minu kord,» lisas ta lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles