Teadlased selgitavad, milliseid kohti tuleks eriolukorra piirangute leevenemise järel vältida

PM Tervis
Copy
Rahvarohkeid paiku tuleks vältida ka eriolukorra järel.
Rahvarohkeid paiku tuleks vältida ka eriolukorra järel. Foto: Shutterstock

Riigid valmistuvad eriolukorra reeglite järkjärguliseks leevendamiseks, kuid teadlased hoiatavad, et inimesed peaksid jätkuvalt käituma ettevaatlikult ning vältima rahvarohkeid kohti, vahendab Medical Daily.

Juhtumite arv on hakanud mõnes riigis aeglaselt vähenema, kuid eksperdid kutsuvad inimesi üles olema ettevaatlikud ning ühiselt pingutama, et vältida uut haiguspuhangut. Teadlaste sõnul on kõige suurema riskiga kohad restoranid ja baarid, avatud planeeringuga kontorid ning jõusaalid. 

Suure külastajate arvu tõttu on soovitatav ka piirangute leevendamise korral mõnda aega restorane, kohvikuid ja baare mitte külastada. Hea alternatiiv on tellida toit kaasa ning süüa kodus või looduses. Samuti on praeguses olukorras turvalisem treenida värskes õhus kui jõusaalides, kus käib päeva jooksul samuti suur hulk rahvast. 

Teadlased soovitavad võimaluse korral jätkata töötamist kodudest ning vältida ühiseid kontoriruume. Ka juhul, kui kontoris hoitakse kaks meetrit vahet, on õhuringluse tõttu siiski tõenäoline, et viirusosakesed kaheksatunnise tööpäeva jooksul levivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles