Kampaania «Püsime terved!» kutsub jätkama koroonaviiruse levikut piiravat käitumist

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Valitsuse kommunikatsioonibüroo käivitas sotsiaalkampaania «Püsime terved!», millega kutsutakse Eesti inimesi jätkama koroonaviirust tõrjuvat käitumist ka pärast eriolukorra piirangute leevenemist.

Valitsuskommunikatsiooni direktor Urmas Seaveri sõnul on teavituskampaania üldsõnumiks tervena püsimine. «Kuigi viiruse levik on viimastel nädalatel vähenenud, pole see ühiskonnast kadunud. Me peame õppima sellega koos elama,» ütles Seaver. «Uusi puhanguid aitab ennetada see, kui ka järgnevatel kuudel hoiab igaüks lähikontaktide arvu minimaalsena, peseb käsi ja püsib haigena kodus ning täiendava kaitse vajadusel katab avalikus kinnises ruumis nina ja suu,» lisas ta. 

Kampaania loovlahendus on ehitatud näidetele, kui lihtne on viiruse levikut vältida. «Samuti kutsume üles tutvuma veebilehele kkk.kriis.ee koondatud üle 700 küsimus-vastus stiilis juhisega, mis täieneb vastavalt olukorra arenemisele ja annab lihtsa ülevaate viiruse tõrjeks kehtestatud nõuetest ja soovitustest,» lisas Urmas Seaver.

Vastutustundlikkust rõhutava kampaania vajadust ilmestavad iganädalasest avaliku arvamuse uuringust joonistuvad trendid. Kui kuu aega tagasi järgis kõiki viiruse tõkestamiseks vajalikke reegleid neli inimest viiest (81%), siis tänaseks on see langenud 65%le. Samuti on vähenenud kodus püsivate inimeste hulk (58%lt 48%le). Sellele vaatamata hindavad Eesti inimesed oma käitumist üsna hoolsaks.

Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles