SÜDANTLÕHESTAV Koroonaviirusesse nakatunud naine suri nädal pärast sünnitust

PM Tervis
Copy
Postitöötajate kogunemine Unique Clay mälestamiseks.
Postitöötajate kogunemine Unique Clay mälestamiseks. Foto: SCOTT OLSON/AFP/Scanpix

Chicago postitöötaja ja kolme lapse ema surm on esimene koronaviirusega seotud surmajuhtum linna aktiivsete postikandjate seas, selgub värskest aruandest.

Postitöötaja näol oli tegemist 31-aastase Unique Clayga, kellel sündis nädal enne surma tütar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?Memorial Tributes? (@instamemorials) on

Pereliikmete sõnul tundis Clay sünnituse ajal, et hakkab haigeks jääma. Kui naisel tõusis palavik, tegi meditsiinipersonal talle koroonatesti, mis osutus positiivseks. Sellest hoolimata kirjutati Clay ja beebi haiglast välja, mis tema pere arvates oli äärmiselt kummaline samm.

Lahkamine kinnitas, et Clay surm oli põhjustatud COVID-19 haigusest ning arstliku läbivaatuse teostaja kuulutas ta surma loomulikuks.

«Ma ei saa aru, miks ta nii kiiresti koju saadeti ja selle haiguse puhul vastunäidustatud ravimit võtma juhendati. Ta ei saanud vajalikku tähelepanu, keegi tuleb vastutusele võtta,» ütles Clay õde Dajah Brown Fox 6 Newsile. Clay isa Alan Brown ütles uudistekanalile, et haigla andis Clayle ibuprofeeni, mis mõne tervishoiuametniku sõnul võib viiruse mõju veelgi halvendada.

Ameerika Ühendriikide posti (USPS) esindaja sõnul on riigi 630 000 postitöötajast koroonaviirusesse nakatunuid ligikaudu 1600. Clay oli postiteenuse heaks töötanud kaks aastat.

Clay vastsündinud tütar on seni terve, rääkisid pereliikmed Fox 6 News'ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles