Vähiravifond koges koroonakriisi puhkedes annetuste vähenemist, appi tõttas energiafirma

PM Tervis
Copy
Jüri Ratas vähiravifondile raha kogumas.
Jüri Ratas vähiravifondile raha kogumas. Foto: Margus Ansu

Vähiravifond Kingitud Elu koges märtsi keskel koroonakriisi puhkedes annetuste vähenemist, kuid tänaseks on annetused osaliselt taastunud. Oma panuse andsid raskel hetkel energiafirma Utilitas 75 000 euroga ning ärikonsultatsioonide firma Ernst & Young Baltic 10 000 euroga. 

Kokku on fond saanud eriolukorra ajal aidata 50 inimest ja nende tervisesse investeerinud ligi pool miljonit eurot. «Meil on suur rõõm ja tänumeel, et vähiravifondi fännid ja toetajad ei ole nõus ka raskematel aegadel kedagi lootusetusesse jätma ning fondil on jätkunud vahendeid kõikide Eesti abivajajate toetuseks. Eriliselt täname suurtoetajaid ning inimesi, kes panustavad abivajajate heaks püsiannetusega, kasvõi 1 euroga kuus. Neid inimesi on meil tänaseks ligi 8000,» ütles Vähiravifondi Kingitud Elu juhataja Toivo Tänavsuu. 

Seoses eriolukorra läbisaamise ning kaubanduskeskuste avamisega taastas fond ka annetuste kogumisaktsioonid, mis olid vahepeal pausil. Fondi aktiivsed vabatahtlikud naasevad kaubanduskeskustesse, et koguda kokku Eesti inimeste heateod. 

Kriisi haripunktis aprillikuus väljastas vähiravifondi nõukogu toetuse 21 inimesele, lisaks jätkus kümnete varem alanud ravide rahastamine. Eesti inimeste tervisesse panustas fond aprillis kokku 169 000 eurot, fondi tulud ulatusid 245 000 euroni. 

Eriolukorra ajal andsid Eesti muusikud kontserte veebi kaudu. Tänu Marek Sadama ja sõprade heategevuslikule kontserdile «Me saame sellest üle» lisandus fondi mitutuhat eurot. 

Fondi heategevuslikku veebipoodi on müügile saabunud põnev lauamäng «Võidujooks viirusega», mille mõtles välja Järveküla Kooli 5.c klassi õpilane Johannes Pallo tänavu aprillis tehnoloogiaõpetuse e-õppetöö raames. Mängu andis välja Regio spetsiaalselt vähihaigete toetuseks ja piiratud koguses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles