Teadlased tegid kindlaks, et soojad ilmad koroonaviiruse levikut ei takista

PM Tervis
Copy
Soe ja niiske õhk viiruse levikut ei takista.
Soe ja niiske õhk viiruse levikut ei takista. Foto: Shutterstock

Mõni viirushaigus levib paremini külmas ja kuivas õhus ning teadlased lootsid, et suve tulekuga võib koroonaviiruse levik samuti aeglustuda. Uuest uuringust on aga selgunud, et soojemad ilmad ja õhuniiskus koroonaviiruse levikut oluliselt ei mõjuta, vahendab Medical Daily.

Kanada teadlased analüüsisid enam kui 375 600 Covid-19 juhtumit 144 eri piirkonnas, nende seas Kanada, Austraalia ja Ameerika Ühendriigid. Teadlased üritasid selgitada välja, kuidas mõjutavad laiuskraad, õhutemperatuur, õhuniiskus ja eriolukorra reeglid koroonaviiruse levikut. 

Uuringu tulemused avaldati väljaandes Canadian Medical Association Journal ning tulemustest on selgunud, et õhutemperatuur ja õhuniiskus koroonaviiruse levikut oluliselt ei mõjuta. Teadlaste sõnul on uuringu tulemused üllatavad, sest varasemate epideemiate puhul on aastaaegade vaheldumine olulist rolli mänginud.  

See tähendab, et viirus ei kao suve tulekuga ning on äärmiselt oluline, et inimesed jätkaksid hügieeninõuete täitmist ning väldiksid rahvarohkeid kohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles