Kas epideemia ajal peaks tegema vitamiinikuuri?

PM Tervis
Copy
Vitamiinid ja mineraalid tagavad organismi normaalse toimimise. Millal võtta neid purgist juurde?
Vitamiinid ja mineraalid tagavad organismi normaalse toimimise. Millal võtta neid purgist juurde? Foto: Shutterstock

Organism vajab normaalseks toimimiseks piisavas koguses vitamiine ja mineraale. Teadlased selgitavad, kas koroonaviiruse ennetamiseks tuleks teha vitamiinikuur, vahendab Medical Daily.

Vitamiinitootjate andmetel on koroonaviiruse levikuga oluliselt suurenenud vitamiinide müük ning inimesed üritavad immuunsüsteemi toidulisanditega turgutada. Ameerika Ühendriikides suurenes C-vitamiini müük 146 protsenti ning mitmel pool on vitamiinidest poodides lausa puudus. 

Immuunsüsteemi ja organismi toetamine epideemiate ajal on oluline, kuid teadlased rõhutavad, et enamiku mineraale ja vitamiine võiksime me saada toidust, mitte lisanditest. Samuti ei tasu arvata, et toidulisanditest piisab, et end viiruste eest kaitsta. Oluline on ka piisav uni, regulaarne trenn ja tervislik toitumine. 

C-vitamiini, antioksüdante, tsinki, magneesiumit, oomega-3 rasvhappeid, B-vitamiine, A-vitamiine ja E-vitamiine leidub piisavas koguses ka toiduainetes ning teadlased soovitavad ennekõike teadlikumalt toituda. Iga päev peaks sööma 400 grammi puu- ja juurvilju, pähkleid ja seemneid, kaunvilju ja täisteratooteid. Samuti on oluline süüa kala ning piirkondades, kus on vähem päikesevalgust, võiks teha regulaarselt D-vitamiini kuuri. D-vitamiini ja teisi vajalikke aineid leidub ka mitmetes vitamiinidega rikastatud toiduainetes nagu taimsed piimad ja jogurtid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles