Koroonaviiruse epideemia on muutnud inimeste toitumisharjumusi

PM Tervis
Copy
Epideemia on muutnud toitumisharjumusi.
Epideemia on muutnud toitumisharjumusi. Foto: Shutterstock

Epideemia vältel ostsid inimesed suuremas koguses toitu ning eriolukorrast tingitud stressi tõttu võisid mõned pingeid toidu abil maandada. Teadlaste sõnul on selgunud, et koroonaviirus on muutnud inimeste arusaama tervislikust toitumisest, vahendab Medical Daily.

Viiruse levikuga on kaasnenud suurem huvi tervisliku toitumise vastu, sest inimesed soovivad leida viise, kuidas ise oma immuunsüsteemi tööd toetada. Samuti on inimestel varasemast rohkem võimalusi ise toitu valmistada, sest töölõunad on toimunud enamasti kodudes ning restoranides käimine ei ole olnud võimalik. 

Euroopas korraldatud küsitluse käigus uuriti 23 000 inimeselt, kuidas on pandeemia muutnud nende toitumisharjumusi. 72 protsenti vastanutest on hakanud eelistama vähem töödeldud toiduaineid ning tervislikku toitu. Ekspertide hinnangul on see epideemia üks positiivseid mõjusid ning inimeste suurem huvi tervislike valikute vastu võib pikas perspektiivis vähendada mitme kroonilise terviseprobleemi riski. 

Samuti on inimesed hakanud otsima rohkem infot tervisliku toitumise ja erinevate toiduainete kvaliteedi kohta. Eelistatakse orgaanilist, kodumaist ja võimalikult kemikaalivaba toitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles