Covid-19 tõttu intensiivravile sattunud patsientidest taastub vaid kaks kolmandikku

PM Tervis
Copy
Intensiivravil olevatest patsientidest taastub vaid kaks kolmandikku.
Intensiivravil olevatest patsientidest taastub vaid kaks kolmandikku. Foto: Shutterstock

Koroonaviiruse tõttu intensiivraviosakonda sattunud patsientidest taastub vaid kaks kolmandikku, vahendab Medical Daily. Seetõttu peaks meditsiinitöötajate hinnangul olema prioriteet riskirühmade kaitse Covid-19 eest ja intensiivravi vajaduse ennetamine. 

Šotimaa intensiivraviosakonna auditist selgub, et üks kolmandik Covid-19 tõttu intensiivravile sattunud patsientidest sureb. Koroonaviirusega intensiivravil patsientide surmajuhtumite protsent on 32,9, mis on suurem kui teistel põhjustel intensiivravile sattunud patsientidel. 

Analüüsiti 472 Covid-19 tõttu intensiivraviosakonda sattunud täiskasvanu terviseandmeid ning leiti, et taastunud on vaid 44,1 protsenti. Teised patsiendid vajavad jätkuvalt ravi ning 32,9 protsenti ei taastu.

Enamik intensiivravile sattunutest on vanemaealised ja varasemate krooniliste haiguste diagnoosiga inimesed, kes kuuluvad koroonaviiruse riskirühma. Üle 70-aastastel on 42,3-protsendiline tõenäosus viirusest taastuda, 16–49-aastastel aga 79,3-protsendiline tõenäosus taastuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles