Ameerika Ühendriikide toidu- ja ravimiamet kiitis heaks esimese Covid-19 koduse testi

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Teadlaste sõnul saavad inimesed peagi koroonaviiruse testi kodus teha, vahendab Medical Daily. Ameerika Ühendriikide toidu- ja ravimiamet kiitis heaks esimese Covid-19 testi, milleks võetakse proov kodus ning saadetakse seejärel laborisse analüüsimiseks.

Texase osariigis tegutsev firma Everlywell Inc. sai loa jagada massitestimise hõlbustamiseks inimestele teste, mille tegemiseks ei pea kodust lahkuma. Testide tulemused saab teada vähem kui nädala jooksul. 

«Tulemused jõuavad kolm kuni viis päeva pärast testi tellimist ning tulemused saadetakse inimese nutiseadmesse,» selgitas Everlywelli esindaja Christina Song. Everlywell moodustas testimiseks spetsiaalse meditsiinitöötajate võrgustiku, mis tegeleb proovide analüüsimise ning terviseandmete töötlemisega. 

Testi tegemiseks tuleb inimestel täita veebis küsimustik, mille abil on võimalik otsustada, kas testimine on vajalik. Seejärel võtab inimene iseseisvalt kodus ninaproovi, asetab selle soolalahusesse ning saadab laborisse analüüsimiseks. 

Esialgsed analüüsid näitavad, et proovid transpordi käigus kahjustada ei saa, kuid eksperdid hoiatavad, et proovi võtmine on keeruline ning kui inimene ei sisesta vatitikku piisavalt sügavale, ei pruugi tulemus olla usaldusväärne. Selleks, et test oleks edukas, tuleb järgida kõiki testimise juhiseid ning veenduda, et proov on võetud õigest kohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles