Teadlased leidsid, et Covid-19 põhjustab muutusi platsentas

PM Tervis
Copy
Koroonaviirusesse nakatunud rasedate tervist tuleb regulaarselt jälgida.
Koroonaviirusesse nakatunud rasedate tervist tuleb regulaarselt jälgida. Foto: Shutterstock

Teadlased tegid kindlaks, et Covid-19 mõjutab rasedate platsentat ning seetõttu tuleks nakatunud rasedate naiste tervist põhjalikumalt uurida, vahendab Medical Daily.

Väljaandes American Journal of Clinical Pathology ilmunud uuringus osales 16 rasedat, kellel oli diagnoositud Covid-19. Uuringust selgus, et kõigil 16 naisel esines vereringe häireid, mis võivad mõjutada ka loote verevarustust. Teadlaste hinnangul tuleks uuringu tulemusi arvesse võttes pöörata enam tähelepanu rasedate tervise uurimisele. 

Beebid sündisid õigeaegselt ning erilisi komplikatsioone raseduse ajal ei esinenud ning seetõttu oli ootamatu leid, et nakatunud naiste platsentades tuvastati kahjustusi, mis ei pruugi loote seisundit kuidagi mõjutada, kuid vajab siiski uurimist. Teadlaste sõnul võiks nakatunud naiste rasedust lähemalt jälgida ning uurida, kui tõhus on ema ja loote vaheline vere- ja hapnikuringlus.

Nakatunud naiste platsentas esines kahte sorti anomaaliat: ebapiisav verevarustus ning trombid platsentas. Tavaliselt esineb verevarustuse häireid rasedatel siis, kui naisel on kõrge vererõhk või preeklampsia, kuid uuringus osalenud naistest esines kõrget vererõhku vaid ühel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles