Teadlased õpetavad, mida teha, kui inimesed ei hoia avalikus ruumis distantsi (1)

PM Tervis
Copy
Avalikus ruumis liikudes tuleb hoida distantsi.
Avalikus ruumis liikudes tuleb hoida distantsi. Foto: Shutterstock

Praegu puudub koroonaviiruse vastu ravi ja vaktsiin ning seetõttu tuleb hoolikalt järgida hügieeninõudeid ning avalikus ruumis liikudes hoida distantsi, vahendab Medical Daily.

Meie praegune käitumine ja valikud võivad mõjutada seda, kui tõsiseks kujuneb koroonaviiruse järgmine puhang. Seetõttu on oluline, et peetaks kinni ohutusnõuetest ka eriolukorra järel.

Ometi võib ühistranspordis ja ostukeskustes kohata neid, kes reeglitest ega soovitustest kinni ei pea. Kliiniline psühholoog Seth Gillihan õpetab, kuidas käituda, kui oled ümbritsetud inimestest, kes ei kanna ostukeskuses maski, ei puhasta käsi ega hoia distantsi. 

Kõige olulisem on asjakohane informeerimine ja juhendamine. Eriolukorra lõppedes ei pruugi paljud mõista, et epideemia pole läbi enne, kuni valmib vaktsiin ja ravim, mille abil on võimalik ulatuslikke haiguspuhanguid vältida. Võimalusel tuleb sõbralikult juhtida inimese tähelepanu nõuetele, reeglitele ja soovitustele, mis avalikus ruumis liikudes kehtivad. 

Hea viis parandada inimeste teadlikkust on näidata ise eeskuju. Mida rohkem me avalikus ruumis distantsi hoiame või ostukeskustes maske kanname, seda suurem on tõenäosus, et see kujuneb normiks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles