Teadlased selgitavad, mis annab märku nõrgenenud immuunsüsteemist

PM Tervis
Copy
Keha annab nõrgenenud immuunsüsteemist märku mitmel moel.
Keha annab nõrgenenud immuunsüsteemist märku mitmel moel. Foto: Shutterstock

Immuunsüsteemi võimekust mõjutavad tegurid, nagu elustiil, toitumine, füüsiline aktiivsus, une kvaliteet ja stressitase, vahendab Medical Daily. Nõrgenenud immuunsüsteemiga inimestel on suurem risk haigestuda viirustesse ning seetõttu on oluline teada, mil moel annab organism märku, et immuunsüsteem vajab turgutamist.

Nõrga immuunsüsteemi või krooniliste haigustega inimestel on suurem risk haigestuda koroonaviirusse ja teistesse haigustesse. Immuunsüsteemi ülesanne on kaitsta organismi haigustekitajate eest, kuid selle tõhusust mõjutavad sellised faktorid, nagu toitumine, stress, füüsiline aktiivsus ja uni.

Immuunsüsteemi nõrgenemisest annavad märku need sümptomid: sagedad infektsioonid, pikalt kestev nohu või kurguärritus, seedeprobleemid, sagedad peavalud, kurnatus ning liigese- ja lihasvalu.

Nõrgenenud immuunsüsteemi tugevdamiseks on oluline piisavalt magada, teha iga päev vähemalt 30 minutit mõõduka koormusega trenni ning vältida organismi põletiku taset suurendavaid toite, nagu töödeldud süsivesikud, töödeldud liha, valmistoidud, maiustused ning alkohol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles