Koroonakriis survestab äreva ootusega

Marilin Vikat
, vanemtoimetaja
Copy
E-sigareti kasutajatel on kaks korda suurem tõenäosus saada depressiooni diagnoos võrreldes nendega, kes pole kunagi e-sigarette tarvitanud. Pilt on illustratiivne.
E-sigareti kasutajatel on kaks korda suurem tõenäosus saada depressiooni diagnoos võrreldes nendega, kes pole kunagi e-sigarette tarvitanud. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Enim ärevust tekitab eestimaalastes praegu küsimus, kas ja milline tuleb koroonaviirushaiguse teine laine, tõdeb Tartu Ülikooli kliinikumi psühhiaatriakliiniku kliiniline psühholoog Kärolin Kajalaid.

Kajalaid tõdeb, et osa inimestest kohanes eriolukorra ja isolatsiooniga väga hästi: vähesem suhtlemine, kaugtöö ja kooliasjade ajamine veebi kaudu sobisid neile ja isegi parandasid enesetunnet. «Need on siis pigem introvertsemad ja hea enesedistsipliiniga inimesed, kes on ka arvutiga sinasõbrad.»

Eriolukord ei ole psühholoogi sõnul kuigi palju mõjutanud neid, kes on harjunud töötama kodukontorist või olnud juba varem kodused: pensionärid, koduperenaised, lapsehoolduspuhkusel inimesed või need, kelle tööelu jätkus vana moodi.

Osa inimestest on eriolukorrast endiselt häiritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles