Haiti voodoo-preestrid asusid võitlusse koroonaviirusega

PM Tervis
Copy
Haiti voodoo-preester.
Haiti voodoo-preester. Foto: JEANTY JUNIOR AUGUSTIN/REUTERS/Scanpix

Haiti voodoo-juhid on koolitanud afro-Kariibi usu preestreid valmistama salajast «ravikokteili» uudse koroonaviiruse vastu. Samuti on neid juhendatud, kuidas valmistada ette templite rituaalikojad patsientide vastu võtmiseks, vahendab Reuters.

Haitil, kus lääne tervishoiuteenuseid napib ja need on paljude jaoks liiga kallid, loodavad elanikud sageli voodoo-preestrite ja preestrinnade ravimtaimedele ja rituaalidele. «Me elame riigis, kus tervishoiusüsteem ei suuda pandeemia väljakutsetele reageerida, seetõttu tugineme selle asemel looduslikele abinõudele,» ütles Mambo Lamercie Charles. «Pean oma templit kliinikuks.»

Haiti voodoo usujuhi Carl Henri Desmornesi sõnul on preestritel kohustus hoolitseda inimeste heaolu eest. Viiruse levik on riigis viimase kahe nädala jooksul suurenenud pea viis korda – kinnitatud on 865 Covid-19 haigusjuhtumit ja kohalike hulgas levib «salapärane palavik».

Haitil kinnitati esimene koroonaviiruse juhtum märtsi keskel ja voodoo-preestrid on sellest ajast alates pakkunud rahvale teed, mille koostises on eukalüpt, ingver, mesi ja kohalik taim moringa. 

Rohkem kui pool Haiti 11 miljonist elanikust arvatakse harrastavat voodoo`t.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles