Lapsed «blenderis»: kummaline aparaat, mida kasutatakse röntgenpildi tegemiseks

PM Tervis
Copy
Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Väikelapse paigal hoidmine võib kohati olla üsna võimatu ülesanne. Kuidas siis ikkagi takistada teda end röntgeni ajal liigutamast?

Tuleb välja, et arstidel (vähemalt USAs) on laste paigal hoidmiseks üks veidra välimusega aparaat, mis kannab nime Piggy-O-Stat. Tegemist on meditsiiniseadmega, mida on toodetud 1960. aastal ja mille päritolumaa on Ameerika Ühendriigid, kirjutab Daily Mail.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bronte Dunne (@brontedunne) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 9GAG: Go Fun The World (@9gag) on

Piltidelt paistavad need läbipaistvasse torusse surutud väikelapsed üsna segaduses olevat. Tõenäoliselt mõtlevad nad, et mis nüüd küll juhtuma hakkab.

Paljude täiskasvanute arust on aga tegemist hirmnaljaka vaatepildiga. «Kindel, et tegemist hoopis blenderiga pole?» kirjutas üks kommenteerija. «Lapsed oleksid nagu kahurikuulid, kes peagi välja tulistatakse,» viskas järgmine kommenteerija nalja.

On siiski ka neid, kes ei näe põhjust naermiseks ja tunnevad lastele kaasa. «Minu laps pidi 3-aastasena ühe sellise sisse minema. Ta röökis nagu pöörane. Tegemist on piinamisseadmega,» kirjutas üks lapsevanem. «Õudne!» tõdes veel teinegi. Ühel isal oli neile aga hea vastus: «Minu laps röökis seal sees täpselt samamoodi nagu ta röögib siis, kui ma tal koera nõust juua ei luba.»

Lõppude lõpuks nõustuvad vast kõik, et isegi kui see «laste immobiliseerija» ei ole kõige vahvam seadeldis, peab röntgenpildi ju kuidagi tehtud saama, sest vastasel juhul ei saa laps lihtsalt vajalikku ravi. Tõenäoliselt kasutatakse kõnealust seadeldist vaid olukorras, kus laps ei püsi absoluutselt paigal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles