Teadlased leidsid, et ka kergemate Covid-19 juhtumite järel tekivad antikehad

PM Tervis
Copy
Antikehad tuvastati ka kergemate haigusjuhtumite järel.
Antikehad tuvastati ka kergemate haigusjuhtumite järel. Foto: Shutterstock

Uuest Prantsusmaa teadlaste uuringust on selgunud, et ka kergemate Covid-19 juhtumite järel tekivad organismis viirusevastased antikehad, vahendab Medical Daily.

Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel puudus seni teaduslik kinnitus sellele, et inimestel tekivad Covid-19 haigestumise järel antikehad, mis inimesi järgmise nakatumise eest kaitseks. Uuest uuringust on aga selgunud, et antikehad tekivad taastumise vältel ka kergemate Covid-19 juhtumite järel.

Teadlaste sõnul annab see lootust, et haigestumise järel tekib inimestel immuunsus, kuid praegu pole veel kindel, kas immuunsus tekib kõigil ning kas see jääb püsima. Selle väljaselgitamiseks tuleb korraldada edasisi uuringuid. Uue uuringu raames uuriti kergemaid Covid-19 juhtumeid, mis moodustavad 80 protsenti kõikidest nakatunutest. 

Uuringu käigus võeti vereproovid rohkem kui 160 nakkusosakonna haiglatöötajalt, kes olid viirusega kokku puutunud. Tulemustest selgus, et antikehade hulk suurenes kogu taastumisprotsessi vältel. Teadlaste sõnul võib sellest järeldada, et enamikul patsientidest tekivad kuu aega pärast sümptomite ilmnemist antikehad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles