Kaunite juuste saladus

Apotheka
Copy
Foto: Shutterstock

Juuste tervis on eelkõige seotud meie organismi üldise seisukorra, eluviiside ja toitumisharjumustega. Seega paljastavad juuksed halastamatult seda, kuivõrd tasakaalustatud ja tervislik on meie toidusedel ning näitavad ka ära, milline on meie stressitase.

Apotheka proviisor Triinu Entsik-Grünberg toob välja, et meie juuksed  vajavad tervena püsimiseks vitamiine ja mineraaltoitaineid. „Samas võivad need ka õigete toitumisharjumuste korral saada rikutud ja näida elutud. Tasakaalukas ravi elututele juustele koosneb nii seespidisest ravist juuste vitamiinidega kui ka välispidisest ravist juuste seerumite, maskide, šampoonide ja palsamitega,“ rääkis Triinu Entsik-Grünberg.

Proviisor tõi omalt poolt välja olulisemad toimeained seespidise ravi juures:

  • Keratiin - stressi või pikemaajalise üleväsimuse tulemusel pidurdub organismis keratiini tootmine, mille tõttu muutuvad hapraks nii küüned kui juuksed. Apteegis müüdavad keratiini sisaldavad kapslid mõjuvad hästi nii juustele, küüntele, nahale kui ka liigestele. Keratiin tugevdab juukseid, vähendades nende katkemist pesemisel ja kammimisel, andes juustele elujõudu ning läiget.
  • Biotiin on tuntud iluvitamiinina, kuna stimuleerib juuste kasvu ja takistab nende väljalangemist, hoiab ära küünte rabedaks muutumise ning toetab naha uuenemist. Vesilahustuv ühend biotiin on üks B-grupi vitamiinidest – vitamiin B7. Biotiin on üks tähtsamaid vitamiine, mis aitab tagada rakkude kasvamist ja uuenemist. Lisaks aitavad biotiini sisaldavad ensüümid organismil sünteesida juustes ja küüntes leiduva valgu – keratiini molekule.
  • B-vitamiinid – B2 vitamiin on naha, küünte ja juuste arenguks ning nägemise tugevdamiseks üks olulisemaid vitamiine. Koos vitamiinide B1, B3, B6 ning fool- ja askorbiinhappega võiks teda lisakomponendina kasutada akne, diabeedi, artriidi, alkoholismi, kasvupeetuse, juuste väljalangemise ja kanapimeduse korral.
  • Tsink lisab juustele niiskust ja võitleb juuste väljalangemise vastu Tsink aitab üles ehitada juuksekarva moodustavaid valke ning mõjub hästi peanahale, aidates ennetada juuste väljalangemist ja vähendada kõõma teket. Tsingi puudus organismis väljendub kõigepealt kuivas nahas, haprates küüntes ning väljalangevates juustes.
  • Seleen on tugev antioksüdant, mis soodustab juuste kasvu ja annab neile vajaliku tugevuse.
  • Vitamiin - A  soodustab juuste kasvu, annab neile läike ja vähendab kõõma teket.
  • Räni soodustab uute tervete, tugevate ja läikivate juuste kasvamist ning parandab juuste struktuuri ja väljanägemist. Räni aitab viia toitained juukserakkude ja juuksejuurte rakkude sisse.
  • Vask aitab hoida juuste normaalset seisu ja pigmentatsiooni.

Apotheka Beauty tootevalikus on mitmeid vitamiine, mis sisalavad eelpool nimetatud toimeaineid. Näiteks BIONIKE KS TRICOSAFE toidulisand, mille puhul biotiin ja seleen aitavad juukseid heas seisukorras hoida. Niatsiin toetab normaalset energiavahetust, samal ajal riboflaviin, tsink, vask ja seleen aitavad kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest. Eelpool nimetatud toimeainete rikkad on ka järgnevad toidulisandid - VIVISCAL VITAMIINID NAISTELE JUUKSEKASVU PARANDAV, RÕÕM ILUVITAMIINID BIOTIINIGA ja BEAUTY+.

Triinu Entsik-Grünbergi sõnul on väga olulisel kohal ka välispidine ravi juuste kasvu kiirendamiseks, väljalangemise vastu ja juustele sära andmiseks. Apotheka Beauty tootevalikust leiate mitmeid sarju, mis on mõeldud just antud probleemide leevendamiseks.

Näiteks Viviscal Gorgeous Growth Densifying sarja toodete peamised koostisosad on biotiin, keratiin ja tsink, mis koos eriliste looduslike allikatega tagab terve välimusega juuste kasvu. Antud sarjast leiate nii šampooni, palsami, seerumi ja ainult meestele mõeldud šampooni.

Häid pärleid leiab ka Rene Furtereri sarjast, näiteks RENE FURTERER TONUCIA TONISEERIV JA TIHENDAV MASK ja RENE FURTERER TONUCIA TONISEERIV JA TIHENDAV SHAMPOON.  Toncucia sari lavendli ja apelsini eeterlike õlidega annab juuksekiududele elujõudu juurtest otsteni. Cimentrio, rakkudevahelise sideaine sarnane aktiivaine, tugevdab juuksekiudu ja muudab juuksed vastupidavamaks. Juuksed on elujõulisemad ja silmnähtavalt tihedamad.

Looduslikud vahendid juustele sära ja elujõu andmiseks on ka näiteks riitsinusõli-munakollase ja meemask, samuti on hea juustele avokaado-oliivõli mask.

Soovitame kasutada ka Bionike Shine On hooldavaid juuksevärve, kuna need värvid ei sisalda ammoniaaki, resortsinooli, parafenüleendiamiini, säilitusaineid ega gluteeni. Liskas on ka nikkel-testitud. Shine On on hooldav püsijuuksevärv, mis annab intensiivse, sügava, loomuliku ja särava juuksevärvi. Tagab kauakestva tulemuse ja hallide juuste optimaalse katvuse ning arvestab juuste ja peanaha tundlikkusega.

Copy
Tagasi üles