Pikema eluea nimel tasub süüa regulaarselt just seda toiduainet

PM Tervis
Copy
Tervislik toit pikendab oodatavat eluiga.
Tervislik toit pikendab oodatavat eluiga. Foto: Shutterstock

Teadlased on teinud kindlaks, et inimene suudab toitumise ja tervisliku eluviisiga ennetada mitmeid kroonilisi haigusi ning pikendada oodatavat eluiga. Selleks, et pikemalt ja tervelt elada, soovitavad teadlased süüa regulaarselt ingverit, vahendab Medical Daily.

Tasakaalustatud toitumine on pika ja terve elu alus ning teadlased soovitavad tervise hoidmiseks süüa iga päev vähemalt 300 grammi juurvilju, 250 grammi puuvilju, peotäie pähkleid või seemneid ning piisavas koguses valku ja kiudaineid. Uuringutest on selgunud, et mõned toidud on organismile eriti kasulikud ning seetõttu soovitavad teadlased inimestel regulaarselt süüa ingverit. 

Ingver toetab seedeelundkonna tööd, aitab ennetada vähki ning vähendab oluliselt organismis põletiku taset. Pikaajaline suur põletiku tase organismis võib viia südamehaiguste või vähi tekkimiseni ning seetõttu on oluline tarbida piisavalt toiduaineid, mis põletikku leevendavad. Selleks sobivad lisaks ingverile ka roheline tee, kurkum, pähklid ja rohelised salatid. 

Uuringutest on leitud, et regulaarne ingveri tarbimine vähendab artriidi tõttu tekkinud valu vähemalt kolmandiku võrra. Samuti on leitud, et ingver võib aidata reguleerida veresuhkru sisaldust, mis võib vähendada diabeedi riski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles