Beetakaroteen tagab suviselt kauni jume

Apotheka
Copy
Foto: Shutterstock

Päevitunud jume näeb kindlasti säravam ja tervislikum välja, kui lubivalge või hallikas põhjamaa inimese tavapärane kevadine nahatoon. Mida teha siis, kui solaariumisse ei taha minna, isepruunistavad kreemid ei anna soovitud tulemust ning päevade kaupa päevitamiseks napib aega. Siinkohal tuleb appi toidulisand beetakaroteen, mis annab kauni ja loomuliku suvise jume.

Beetakaroteen on taimedes ja puuviljades leiduv punakasoranž pigment. Teada tuntud tõdemus on, et mida intensiivsem on puu või juurvilja oranž värvus, seda enam sisaldab see beetakaroteeni. „Antud antioksüdanti leidub näiteks porgandis, kibuvitsataimedes, rohelistes köögiviljades, paprikas, suvikõrvitsas ja aprikoosides,“ rääkis iluekspert Natalja Ševtsova ja tõi välja, et beetakaroteeni järjepideval tarvitamisel ladestub aine nahas, mis toob endaga kaasa ühtlase ja püsiva päevitunud välimuse.

Ilueksperdi sõnul ongi sellest tulenevalt suviseks lemmiktooteks kujunenud viimastel aastatel toidulisandina manustatavad beetakaroteeni sisaldavad kapslid ja tabletid, näiteks Multikarosin 43G N60 ja Bionike Sun N30. „Lisaks kaunile jumele soodustavad antud tooted ka  intensiivsemat ja ühtlasemat päevitust, valmistavad nahka ette päikese käes viibimiseks ning tugevdavad päikesekiirguse vastaseid kaitsemehhanisme,“ kõneles Natalja Ševtsova ja lisas, et need tooted aitavad ennetada ka päikesepõletust.

Beetakaroteen on rasvlahustuv, seega imendub kõige paremini mõne rasvainega manustatult. „Antud toidulisand üllatab meid veelgi, kuna tegemist on provitamiiniga, mis muundatakse organismi poolt vajalikus koguses A-vitamiiniks,“ rääkis Natalja Ševtsova.

A-vitamiin on asendamatu normaalse nägemise kindlustamiseks. “Beetakaroteeni sisaldavad tooted ei ole ainult hooajatooted, kuna aitavad ka mitmete teiste tervisehädade puhul,” rõhutas Natalja Ševtsova ja lisas, et abi võib saada näiteks nii väsimusest, silmade, naha ja juuste kuivaks muutumisest.

Iluekspert nentis, et nii lapseootel kui rinnaga toitvatel naistel ei ole soovitatav beetakaroteeni toidulisandina manustada, kuna praegusel hetkel puudub kindlus turvaliste annuste kohta.

Kasutades päikesekaitsekreeme, siis valige vastavalt oma nahatüübile sobiv kaitsefaktoriga kreem, mis tagab teile piisava päevituse ilma nahka kahjustamata.

Beetakaroteeni mõju:

  • Tagab ilusa särava suvise jume
  • Toetab immuunsüsteemi
  • Tagab lisakaitse päikese kahjustava toime eest
  • Kaitseb organismi vabade radikaalide eest
Copy
Tagasi üles