Haigekassa kontrollib eriolukorra ajal välja antud haiguslehti

PM Tervis
Copy
Haigekassa
Haigekassa Foto: Liis Treimann

Haigekassa on alustanud eriolukorra ajal antud töövõimetuslehtede kontrolli, mille esimeses etapis kõrvutatakse haiguslehtede andmeid töötukassa töötasu hüvitise saajatega.

Esmalt kontrolliti, kas inimene on terve kalendrikuu ulatuses saanud nii haigushüvitist kui ka töötasu hüvitist. Andmete vahetamisel tehakse koostööd töötukassaga, vaadatakse üle, kas ja kui paljud enam kui 130 000 töötasu hüvitist saanud inimesest olid samal ajal ka haiguslehel.

Haigekassa juhatuse liige Pille Banhard ütles, et haigekassa on läbi viinud automaatkontrolli, mille abil leiti üle 500 haiguslehe, kus on omakorda ka juhtumeid, kus inimene on saanud terve kuu eest samal ajal nii haigushüvitist kui ta töötasuhüvitist.

Töötukassa võtab nendega ühendust ja küsib töötasu hüvitise tagasi.

Lisaks kontrollib haigekassa arstide kirja pandud haiguslehtede väljaandmise aluseid ning ka tööandjate esitatud andmeid. «Haigushüvitisteks mõeldud raha on meie ühine raviraha ja haigekassa eesmärk on tuvastada selle väärkasutus ja raha eksimuste korral tagasi nõuda. Tegemist on kontrolli esimese etapiga, töö jätkub ja veel on tulemustest vara rääkida,» lisas Banhard.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles