3 päeva ja 21 arsti: India koolitüdruk saab viimaks normaalset teismelise elu alustada

PM Tervis
Copy
Surbhi Ben
Surbhi Ben Foto: Newslions / SWNS.com/Scanpix

India teismeline tüdruk saab lõpuks alustada normaalset elu, sest kirurgid eemaldasid tema kaelalt potentsiaalselt surmava kasvaja.

15-aastane India tüdruk Surbhi Ben pidi taluma aastaid inimeste pilkeid ja mõnitusi, sest tema kaela- ja rinnapiirkonnas oli rugeby palli suurune kasvaja. Tänu heasüdamlikele annetajatele koguti aga pea 28 000 naela, millest piisas, et Surbhi saaks minna sellele ohtlikule, kuid elumuutvale operatsioonile.

21-st arstist ja kirurgist koosnev pühendunud meditsiinimeeskond töötas tüdruku kasvaja eemaldamiseks kolm päeva. Enne operatsiooni tuli Surbhil läbida ka kaks kuud kestev ja äärmiselt kurnav kiiritusravi. Õnneks ei olnud jõupingutused asjatud, sest operatsioon läks ja edukalt ja tüdruk ootab põnevusega oma uue elu algust.

Surbhi Ben enne operatsiooni.
Surbhi Ben enne operatsiooni. Foto: Newslions / SWNS.com/Scanpix
Surbhi Ben enne operatsiooni.
Surbhi Ben enne operatsiooni. Foto: Newslions / SWNS.com/Scanpix

«Me näeme uut, ilusat, jutukat ja julget Surbhit. Suur tänu kõikidele, kes aitasid tal saada elumuutvat ravi. Teie lahke žest täieliku võõra suhtes on taastanud minu usu inimkonda,» sõnas Surbhi ema ja lisas: «Ta elab nüüd normaalset elu - sõidab vabalt jalgrattaga, mängib naabruses asuvate sõpradega ja õpib, ilma et ta peaks sattuma pealtvaatajate alandavate märkuste alla.»

Dr Chetan Ginigeri Asteri haiglast: «See oli keeruline väljakutse. Tulemus oli ebakindel, kuid juhtumi kriitilisuse tõttu võtsime kasutusele kõik vajalikud ettevaatusabinõud.»

Eemaldatud kasvaja.
Eemaldatud kasvaja. Foto: Newslions / SWNS.com/Scanpix

Ja kuigi hingamisteede kaitseks on Surbhil hetkel veel trahheostoomitoru, siis doktor Ginigeri sõnul võetakse see välja niipea kui tema häälepaelad on taastunud.

Saadame meiegi oma head soovid Surbhi poole teele ja loodetavasti on tüdruk peagi täiesti terve!

Surbhi Ben pärast operatsiooni.
Surbhi Ben pärast operatsiooni. Foto: Newslions / SWNS.com/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles