PÕLETAVAD SEKSIKÜSIMUSED ⟩ Kas kondoom muutub kuumas rabedaks, kaua kestab vahekord, miks spermat purskamise asemel voolab?

PM Tervis
Copy
Turvaline on ka selline seks, mille eel või ajal ei tarvitata alkoholi ja teisi uimasteid, sest nende mõju all võidakse teha midagi riskantset, mida hiljem kahetsetakse.
Turvaline on ka selline seks, mille eel või ajal ei tarvitata alkoholi ja teisi uimasteid, sest nende mõju all võidakse teha midagi riskantset, mida hiljem kahetsetakse. Foto: Zoja Shu/NurPhoto/Scanpix

Kui mahedad suvetuuled puhuvad lõkkele armuleegid ja päevakorda tõusevad uued rõõmud, võivad meeli rõhuda ka mitmed elulised küsimused. Nendele aitavad vastuse leida Eesti Seksuaaltervise Liidu nõustajad.

Mida peab teadma enne, kui esimest korda seksid? Nii uue partneriga kui ka täitsa esimest korda.

Tähtis on enese sisemine valmisolek seksiks ning partnerite teadlik, vabatahtlik ja innukas nõusolek seksuaalvahekorraks. Olulised on ka teadmised soovimatu raseduse efektiivse ärahoidmise ning suguhaiguste vältimise kohta, aga teadmistest üksi ei piisa – neid teadmisi tuleb oma seksuaalelus ka rakendada. Samuti on tähtis teada, et kellegi esmane valmis- ja nõusolek ning tahe seksida ei tähenda, et see ei võiks vahekorra käigus muutuda. Oma esmast nõusolekut on igal inimesel õigus muuta. Partneri kohustus on sellega arvestada ning kellegagi manipuleerida või survestada teist seksiga jätkama on lubamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles