Suviselt värske ja särava meigi saladus

Apotheka
Copy
Foto: Shutterstock

Suvi, päike, soojad ilmad. Suvel on nii palju teha ja sa ei taha oma aega peegli ees kulutada, kuid kaunis sooviks ikkagi olla. Tee endale kerge ja särav meik. Jumestuskunstnik Darja Tamm jagab erinevaid nippe ja soovitusi, kuidas seda kõike saavutada.

Suvine meik olgu loomulik ja kerge ning samal ajal naiselik. Palava ilmaga on hea, kui nahk saab hingata ja meik tundub nahal hästi mugav. Kuidas teha suvist jumestust, mis tooks maksimaalselt esile sinu loomulikku ilu?

Jumestamiseks soovitab valida puhtad ja hästi nahasõbralikud kosmeetikatooted. Hea valik on kindlasti mineraalkosmeetika. Jumestuskunstniku lemmikbrändid on Rootsist pärit IDUN Minerals ja Itaaliast tulnud BioNike. „Nende tooted sisaldavad kaitsvaid ja toitvaid koostisaineid, mistõttu sobivad need ka kõige tundlikumale nahale. Toodetes pole kasutatud koostisaineid, mis võiksid nahka ärritada ja tekitada allergiat. IDUN Mineralsi tooted ei sisalda talki, tsüklilisi silikoone, lõhnaaineid, vismutit ja parabeene. BioNike on gluteeni-, lõhnaainete- ja säilitusainevaba ning nikli, kroomi ja koobalti suhtes testitud,“ põhjendas Darja Tamm.

Igapäevane suvine nahahooldus

Puhas nahk on küll kauni meigi alus igal ajal, ent suvel, mil nahk higistab rohkem, tuleb naha puhastamisele tavapärasest ehk isegi enam tähelepanu pöörata. „Vali naha puhastamiseks õrna toimega tooted. Pärast naha pesemist ära pühi oma nägu, vaid lase sel loomulikult kuivada,“ soovitas Darja Tamm.

Esmalt puhasta nahka hommikul ja õhtul ning eemalda enne magamaminekut jumestus näiteks Idun mitselaarveega. Ära unusta toniseerida oma näonahka alkoholivaba toonikuga hommikul ja õhtul, selleks sobib hästi BioNike värskendav näovesi tundlikule nahale. Niisuta nägu, kandes hommikuti ja õhtuti nahale kerget niisutavat kreemi või seerumit, näiteks BioNike Xage Skinergy täiustav kontsentraat.  Kaitse nahka päikesekaitsekreemiga hommikul ja vajadusel uuenda kreemi meikimata näol ja päeval. Nii hoiad end fotovananemise eest. Jumestuskunstnik kasutab ise Bionike Sun SPF 50+ matistavat päikesekaitsepiima. Soovitav on koorida nahka IDUNi siluva kooriva geeliga 2-3 korda nädalas, pigem õhtuti ja mitte enne päikese kätte minekut.

Kerge ja kiire jumestus

Suvel on õige aeg loobuda paksematest tiheda tekstuuriga jumestuskreemidest. „Asenda jumestuskreem näiteks tooniva päevakreemi, BB- või CC-kreemi ja mineraaltolmpuudriga. Neid saab kiirelt peale kanda ning need on kergema katvusega. Kreemi pealekandmiseks võib kasutada pintslit, meigisvammi või sõrmi,“ lausus Darja Tamm ja soovitas valida toote, mis sisaldab ka päikesekaitsefaktorit. Näiteks BioNike Hydra5 BB Silky näokreem SPF15 või IDUN BB näokreem LEN. Jumestuskunstnik kasutab suvel ise BioNike Color niisutavat jumestuskreemi SPF15, kuna tegemist on kuivale nahale mõeldud tootega. „See on kerge tekstuuriga, imendub kergesti, jätab naha pehmeks ja siidiseks,“ lausus Darja Tamm. Rasusele näonahale soovitab ta BioNike matistavat jumestuskreemi või IDUN Mineralsi mineraaltolmpuudrit. Kui oled juba piisavalt päevitunud, võiks toon Ylva sobida kenasti. Seda võib aasta läbi kasutada ka päikesepuudrina.

Nutikad nipid

Suvel muutub nahatoon kerge päevitusega enamasti ühtlasemaks ega vaja seetõttu nii ulatuslikku katmist. Kui nahatooni pole vaja ühtlustada kogu näol, võid kasutada peitekreemi ainult strateegilistes kohtades. Alustuseks niisuta nägu korralikult ja seejärel kanna peitekreem vaid sinna, kuhu vaja – silmaalustele, nina ümbrusele ja vistrikele. Seejärel hajuta peitekreem pintsli, sõrmede või meigisvammiga, et ei tekiks järske üleminekuid. Darja Tamm soovitab proovida BioNike Color Luminizer peitepliiatsit või IDUN Perfect peitekreemi silmaalustele.

„Minu jaoks on põsepuna möödapääsmatu. Naerata peeglisse, otsi oma põsel üles kõige kõrgem koht ehk õunapõsk ja kanna sinna oma lemmikpõsepuna. Päevitunud nahaga sobib hästi virsiku toon ja kuldne päikesepuuder. Tea, et roosa teeb nooremaks ja värskemaks, nii et soovi korral kasuta seda,“ sõnas Darja Tamm ja tõi välja, et tema lemmik on IDUN Mineralsi põsepuna Äkerbär (virsik).

Silmameik võib suvel olla minimaalne. „Vabalt võid keskenduda vaid kulmudele ja ripsmetele. Kui silmad on pigem väikesed ja soovid neid suuremaks teha, proovi teha suvist suitsusilma,“ nentis jumestuskunstnik ja soovitas musta põhitooni asemel kasutada heledamat kuldpruuni või lillat tooni.

Meigi kinnitamiseks on ideaalne kasutada BioNike Mist kaitsvat näoaerosooli SPF30. See värskendab ja rahustab, niisutab ja kaitseb UV-kiirguse, saastainete ja sinise valguse eest.

Copy
Tagasi üles