Pirita perearstikeskus läbib põhjaliku uuenduskuuri (1)

PM Tervis
Copy
Ehitustööd aadressil Kloostrimetsa 29.
Ehitustööd aadressil Kloostrimetsa 29. Foto: Pirita perearstikeskus

«Pirita perearstikeskuses on alustatud põhjalike rekonstrueerimis- ja ehitustöödega. Jaanipäevaks oli maja võõrastele tulijatele piiratud ning hoone Kloostrimetsa poolses otsas käisid kaevetööd,» sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat, kes käis Pirita praegu ühel olulisemal ehitusobjektil tööjärge vaatamas.

«Projekti käigus rekonstrueeritakse hoone soklikorrus, samuti esimene ja teine korrus ning tänu juurdeehitusele tuleb hoonesse tublisti ruumi juurde. Välja vahetatakse maja katus, hoonesse paigaldatakse lift ning parkimine muutub mugavamaks,» sedastas linnaosavanem. «Põhjaliku uuenduse läbiv hoone saab juurde 540 ruutmeetrit pinda. Kui praegu on majas 820 ruutmeetrit, siis uuendatud hoone netopind koos juurdeehitusega on plaanitud 1361,5 ruutmeetrit,» täpsustas Liinat.

Vaade uuendatud hoonele
Vaade uuendatud hoonele Foto: Pirita perearstikeskus

Ootused uuele rekonstrueeritavale perearstikeskusele on suured. Perearst dr Kaili Toompuu sõnul annab pea poole võrra suurem maja ja rohkem arste võimaluse taotleda tervisekeskuse staatust. «See omakorda tähendab, et edaspidi on keskusel näiteks oma füsioterapeut, günekoloog ja ämmaemand, mitte lepingulised töötajad nagu praegu. Suur saal võimaldab klientidele taastusravi siinsamas, Pirital,» sõnas dr Toompuu.

Uuendatavas keskuses on mõeldud tänapäeval nii iseenesest mõistetavale asjale nagu ligipääsetavus kõigile, ka liikumispuudega inimestele.

Alates 1999. aastast on Pirita perearstikeskus Tartu ülikooli õppebaas peremeditsiini residentidele ning Tallinna ja Tartu tervishoiukõrgkooli üliõpilastele. Uuendatud keskuses saavad oma ruumid ka arstitudengid. «Muidugi ootavad Pirita perearstikeskuse töötajad ajakohasemaid töötingimusi ja mõnusamaid puhkepausivõimalusi uues kodus,» sõnas dr Toompuu.

Pirita perearstikeskus alustas tööd perearstilepingu alusel 1. jaanuaril 1999 asukohaga Merivälja tee 24, olles üks esimesi perearstikeskuseid Tallinnas. 2002. aastal kolis keskus linnale kuuluvasse, kuid Pirita perearstikeskuse poolt renoveeritud majja Kloostrimetsa tee 29, kus teenindatakse nimistutesse registreeritud Pirita linnaosa elanikke. Praegu töötab keskuses 8 arsti ja 13 õde. 

Juurdeehitus- ja rekonstrueerimistööde projekti autor on Arhitektibüroo Zero OÜ arhitekt Hindrek Kesler, kes on ka ise Pirita elanik olnud üle 40 aasta. Hoone sisearhitektuurse lahenduse töötasid välja KAOS Arhitektid OÜ sisearhitektid Margit Argus ja Maris Kerge.

Varem on hoones Kloostrimetsa tee 29 olnud president Konstantin Pätsi algatusel ehitatud ja 1940. aastal avatud riigiametnike puhkekodu. Nõukogude ajal oli hoones ENSV Ministrite Nõukogu puhkekodu.

Ajutiselt asub Pirita perearstikeskus TOP-is aadressil Purje 9. Sissepääs hoone linnapoolsest otsast. Tagasi oma kodus Kloostrimetsa tee 29 peaks keskus olema umbes aasta pärast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles