Eriarstile aja leidmiseks loodi tehnoloogiline abimees

PM Tervis
Copy
Digiregistratuuri kaudu saab mõne eriarsti juurde ka saatekirjata. Süsteem kuvab vabad ajad soovitud raviasutuses.
Digiregistratuuri kaudu saab mõne eriarsti juurde ka saatekirjata. Süsteem kuvab vabad ajad soovitud raviasutuses. Foto: Elmo Riig

Kui inimene ei leia endale ise sobivat aega eriarsti juurde, siis soovitab talle seda üleriigilise digiregistratuuri juurde loodud tehnoloogiline abimees.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse (TEHIK) poolt loodud lahendus üleriigilises digiregistratuuris aitab leida aegu eriarsti esmasele vastuvõtule senisest suuremas ajavahemikus ning erinevate tervishoiuteenuse osutajate juures üle Eesti.

Kui eelmisel suvel sai üleriigilises digiregistratuuris broneerida aegu vaid suurematesse Eesti haiglatesse, siis praeguseks on aegu võimalik broneerida 66 raviasutusse. «Inimesed on sageli harjunud eriarsti aegu otsima elukoha lähedal asuvast raviasutusest, kuid uus lahendus pakub vaid ühe klikiga esmaseid vastuvõtuaegu erinevates Eesti haiglates ja seda isegi kuni üks aasta ette, olenevalt raviasutuse poolt avaldatud vabadest aegadest,» selgitas TEHIKu juht Katrin Reinhold.

Üleriigilises digiregistratuuris on alates selle loomisest ehk viimase pooleteise aastaga tehtud üle 65 000 broneeringu. «Kiire ja mugav digitaalne võimalus endale ise eriarsti vastuvõtuaega broneerida on kindlasti tulevikku suunatud teenus, mille kasutajate arv kasvab iga päevaga,» rääkis Reinhold.

Üleriigiline digiregistratuur on lahendus riiklikus patsiendiportaalis www.digilugu.ee, kus inimene saab ühes vaates broneerida, muuta ja tühistada eriarsti esmaseid vastuvõtuaegu kõigis lahendusega liidestunud raviasutustes. See annab patsiendile valikuvabaduse broneerida eriarsti esmane vastuvõtuaeg ühest kohast, ilma et peaks helistama erinevatesse raviasutustesse või kasutama nende broneeringusüsteeme. Eriarsti esmase vastuvõtuaja broneerimiseks on vajalik saatekiri, välja arvatud günekoloogi, naha- ja suguhaiguste arsti, silmaarsti ja psühhiaatri juurde.

Aastal 2020 on kõige rohkem broneeritud üleriigilise digiregistratuuri kaudu aegu nendele eriarstidele: 

  1. Naha- ja suguhaiguste arst
  2. Ortopeed
  3. Günekoloog
  4. Silmaarst
  5. Kõrva-nina-kurguarst
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles