Suur tagasilöök võitluses koroonaviirusega

PM Tervis
Copy
Koroonaviiruse levikule kaasa aitamise hirmus on restoranide ja baaride omanikud sunnitud USA iseseisvuspäeva eel oma uksed taas sulgema
Koroonaviiruse levikule kaasa aitamise hirmus on restoranide ja baaride omanikud sunnitud USA iseseisvuspäeva eel oma uksed taas sulgema Foto: Shutterstock

Ameeriklasi tabas iseseisvuspäeva eel suur tagasilöök – koroonaviirus sundis sulgema Californias ja New Yorgis hetkeks paotatud restoranide ja baaride uksed. 1. juulist sai järjekordne uute nakatunute arvu rekordpäev, kirjutab New York Times.

USA allergia ja nakkushaiguste riikliku instituudi direktor dr Fauci kutsus hiljuti ameeriklasi üles vältima baaride ja restoranide külastamist. Põhjuseks tõi ta meelelahutuskohtade avamise järgse koroonaviirusse nakatunute arvu tõusu. Paljud restoranide ja baaride omanikud olidki sunnitud uksed taas sulgema, sest koosviibimistest rõõmu tundvaid linlasi oli raske ohjata, vaatamata terviseekspertide tungivale soovile vältida rohkearvulisi kogunemisi siseruumides.

Hirmust nakkuskollete tekkimisele kaasaaitamise ees taastati 1. juulil, mil riik teatas ligi 50 000 esmanakatunust, restoranide ja baaride külastamise keeld New Yorgis ja California osariigi 19 maakonnas, kus elab ligi 70 protsenti kogu osariigi elanikkonnast. Uute nakkusjuhtude rekordisadu on täheldatud ka mitmes teises regioonis. Florida osariigis Miami Beachil taastati alates tänasest öine liikumiskeeld – südaööst hommikul kella 5ni kestva vaikelu nõudega loodetakse kaasa aidata viiruse leviku peatamisele.

USA terviseeksperdid paluvad tähistada seekordset iseseisvuspäeva pere- ja sõpraderingis ning vältida massikogunemisi. Asepresident Mike Pence on hakanud taas aktiivselt maski kandma ning rõhutab kaitsevahendite hoolsa kasutamise tähtsust ka enda sõnavõttudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles