Noorte kehvemad sotsiaalsed oskused võivad viia meelemürkide tarvitamiseni

PM Tervis
Copy
Vähesemate sotsiaalsete oskustega õpilastel on kaks korda suurem oht alustada suitsetamisega nooremas eas ja saada igapäevaseks suitsetajaks, ligi kaks korda suurem tõenäosus olla purjus nooremas eas ning 0,6–3 korda suurem võimalus tarvitada mõnda narkootilist ainet.
Vähesemate sotsiaalsete oskustega õpilastel on kaks korda suurem oht alustada suitsetamisega nooremas eas ja saada igapäevaseks suitsetajaks, ligi kaks korda suurem tõenäosus olla purjus nooremas eas ning 0,6–3 korda suurem võimalus tarvitada mõnda narkootilist ainet. Foto: Shutterstock

Väheste sotsiaalsete oskustega 15–16-aastastel noortel on suurem risk alustada suitsetamist ja jääda igapäevasuitsetajaks, samuti tarvitada alkoholi ja teisi uimasteid, selgus Tartu Ülikoolis kaitstud magistritööst.

Tartu Ülikooli peremeditsiini ja rahvatervishoiu instituudis magistritöö kaitsnud Ly Muri analüüsis 8917 kooliõpilase andmeid uurimaks seoseid 15–16-aastaste sotsiaalsete oskuste ja uimastite tarvitamise vahel. Andmed pärinesid 2011., 2015. ja 2019. aasta rahvusvahelisest ESPADi Eesti küsitlusuuringust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles