10. juulist saab tugiisik jääda sünnitaja juurde perepalatisse

PM Tervis
Copy
Pelgulinna sünnitusmaja.
Pelgulinna sünnitusmaja. Foto: Erik Prozes / Postimees

Alates 10. juulist on Pelgulinna sünnitusmajas lubatud sünnitama tulijaga kaasas oleval tugiisikul jääda sünnitusjärgselt koos naise ja lapsega perepalatisse.

Tugiisikuks võib olla lapse isa või muu lähedane pereliige, kes on terve ja kes täidab haiglasse saabudes vastava tervisedeklaratsiooni.

Sünnitusosakonna juhataja dr Jana Klementsov märkis, et kaaslase lubamine sünnitusjärgsesse perepalatisse on perede seas väga oodatud uudis, kuid sünnitusmajas kehtivad endiselt veel mitmed ohutusnõuded.

«Kõigi sünnitajate ja sünnitusmaja personali ohutuse tagamiseks palume tugiisikul püsida sünnitusmajas viibimise ajal peretoas ning vahepeal ei ole tal lubatud haiglast lahkuda. Seetõttu palume sünnitama tulles kohe kõik haiglasse jäämiseks esmavajalik kaasa võtta,» täpsustas dr Klementsov.

Vaatamata sellele, et alates reedest saab kaaslane jääda koos sünnitajaga perepalatisse, kehtib sünnitusmajas jätkuvalt külastuskeeld: sünnitusmajas viibijaid ei ole veel lubatud külastada. Patsientidele mõeldud pakid võetakse vastu E–P kl 14–17 valvelauas (sissepääs «Külastamine»).

Kõigi sünnitajate ja sünnitusmaja personali ohutuse tagamiseks testitakse kõiki sünnitama tulijaid jätkuvalt Covid-19 suhtes. Tugiisikutele Covid-19 testi ei tehta.

Sünnitusjärgsetes perepalatites viibimine on alates 10.07.2020 taas tasuline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles