ÜRO: koroonapandeemia võib sel aastal suure hulga inimesi nälga tõugata (2)

PM Tervis
Copy
Ravikeskuse töötaja hoiab alatoitumuse all kannatavat Jeemeni last põhjas Hajjahi provintsis 5. juulil, 2020. aastal. ÜRO nimetab Jeemeni sõda maailma halveimaks humanitaarkriisiks. Miljonid Jeemeni lapsed nälgivad, kuna riik ei saa abi.
Ravikeskuse töötaja hoiab alatoitumuse all kannatavat Jeemeni last põhjas Hajjahi provintsis 5. juulil, 2020. aastal. ÜRO nimetab Jeemeni sõda maailma halveimaks humanitaarkriisiks. Miljonid Jeemeni lapsed nälgivad, kuna riik ei saa abi. Foto: ESSA AHMED/AFP

13. juulil avaldatud Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni (ÜRO) iga-aastasest ülemaailmsest uuringust selgub, et rohkem inimesi kannatab nälja all. Viimase aasta jooksul on krooniliselt alatoitunud inimeste hulk suurenenud kümnete miljonite võrra. Riigid on üle maailma hädas erinevates vormides alatoitumusega.

2019. aastal oli näljas 690 miljonit inimest, mis on 10 miljonit rohkem kui 2018. aastal ning 60 miljonit rohkem kui viis aastat tagasi. Näljaseid on enim Aasias (381 miljonit), kuid kiireim kasv toimub Aafrikas (250 miljonit). Neile järgneb kolmandana Ladina-Ameerika ja Kariibi mere piirkond (48 miljonit).

Kuigi eriolukordade ja teiste meetmete mõju hindamiseks on liiga vara, võib koroonapandeemia 2020. aasta lõpuks veel 83–132 miljonit inimest kroonilisse nälga lükata. See suurendab veelgi ülemaailmsete toidusüsteemide puudujääke tootmises, transpordis ja tarbimises.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles